Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalainen odottaa kovaa kisaa Tahko SM-rallista

08.03.2017 / Jarno Saari

Ensi viikonvaihteessa ajetaan Ralli SM-sarjan talvikausi päätökseen Kuopion Tahko-rallin merkeissä. Tahkovuoren puitteet ja runsaslumiset erikoiskokeet tarjoavatkin hienon ympäristön kilpailulle.
 
Esa Ruotsalaisella on alla vaikeuksien kautta lohjennut SM4-luokan kakkossija edellisestä osakilpailusta, mutta nyt Honda-kuski aikoo tehdä kaikkensa ykkössijan eteen.
 
Saarijärven UA:n kuljettaja on kärsinyt tekniikkaongelmista molemmissa alkutalven ralleissa, mutta tiimi on valmistautunut positiivisin mielin tulevaan kisaan. Edelliset kaudet ovat sen näyttäneet, että vauhti kyllä riittää voittoihin.
 
- Lauantaina ajoimme testiä 50kilometriä ja kaikki pelasi. Viime kisassa moottoria vaurioittanut syy paikantui bensapumppuun, Esa Ruotsalainen selvitti.
 
- Toivotaan, että tekniikkamurheet olisi nyt selätetty ja päästäisiin ajamaan rennosti ja nauttimaan kauden viimeisestä talvirallista.
 
- Lähdetään hakemaan voittoa ja toki yritämme taistella taas nopeimman kaksivetoisen auton tittelistä. Kova kisa on varmasti odotettavissa.
 
Ralli SM -talvikauden päättävä Tahko SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 10.01 alkaen Sokos Hotel Tahkovuoren edustalta. Maaliin menestyjiä odotetaan klo 17.00 jälkeen. Päivän aikana ajetaan kuusi erikoiskoetta ja käydään kaksi kertaa huollossa Tahko Span vieressä sijaitsevalla tapahtumakentällä.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa