Facebook Twitter Email Pinterest

SM Riihimäki-rallin tuplayleisöerikoiskokeilla on säpinää

12.05.2017 / Pekka Virtanen

Lauantaina 20. toukokuuta ajettavassa SM Riihimäki-rallissa on kaksi yleiserikoiskoetta, jotka ovat käynnissä Riihimäen varuskunnan alueella samanaikaisesti, ja tälle super-EK:lle starttaa auto aina puolen minuutin välein.

Ralli SM:n kesäkauden avaavassa Riihimäki-rallissa ajetaan jo perinteinen varuskunnan tuplayleisöerikoiskoe – perinne alkoi vuoden 2015 Työkalusi.com-rallissa. 

Ennen varuskunnan tuplayleisöerikoiskoetta ajetaan kolme ”metsä-EK:ta”, joiden yhteispituus on noin 40 kilometriä. Erikoiskokeiden 1–3 jälkeen on kokoomatauko, jonka aikana kurotaan umpeen keskeyttäneiden jättämiä välejä. Ennen varuskunnan erikoiskokeita kilpailijoilla on lyhyt huoltotauko Pohjolanrinteen koululla.

Ensimmäinen kilpa-auto starttaa varuskunnassa ajettavalle 2,5 kilometrin mittaiselle EK 4:lle kello 14.15. Jo tätä ennen Subarun nimikkoerikoiskokeen ovat ajaneet läpi järjestäjän etuautot, joista juuri ennen ensimmäistä kilpailijaa tulee 0-auto.

Etuautojen välit ovat varuskunta-EK:lla lyhyemmät, kuin mitä ne ovat muilla erikoiskokeilla, ja EK 5 eli Subaru 2 käynnistyy ilman etuautoja.

Erikoiskokeet 4 ja 5 ovat lähdön ja maalin ajanottolaitteita lukuun ottamatta samat. Erikoiskoetta on muutettu vuoden 2015 jälkeen, ja nyt valtaosa siitä ajetaan asfaltilla. EK ei ole mitään tynnyrinkiertoa, heinäpaaleja on vain muutamassa paikassa nurmikoiden suojelemiseksi.

Kahteen kertaan ajettava EK poikkeaa huomattavasti normaalista tuplaerikoiskoekäytännöstä, sillä erikoiskokeita ei ajeta peräkkäin vaan yhtä aikaa! EK 5 käynnistyy noin 15 minuuttia EK 4:n jälkeen, ja kello 14.30 alkaen erikoiskokeelle lähetetään auto puolen minuutin välein.

Superyleisöerikoiskokeella on siis katsottavaa koko ajan. Tiuhaan tahtiin tulevien autojen vuoksi yleisön pitää noudattaa ehdottomasti EK:n turva-alueita ja kulkureittejä sekä järjestysmiesten ohjeita. Koska EK on varuskunnan alueella, yleisöllä on lupa liikkua vain tarkoitukseen varatuilla väylillä ja alueilla.

EK:lle tullaan varuskunnan pääportista, jotka avautuvat rallikansalle kello 13. EK:n läheisyydessä on rajallisesti parkkitilaa, joten järjestäjä suosittelee jättämään auton esimerkiksi raviradan pysäköintialueelle. Varuskunnassa on myös muuta ohjelmaa. Paikalla on Riihimäen teatterin Eko-Riksu-hahmo sekä gyrokopteri- että pienoisautoiluesityksiä. Lapsille on jaossa myös ilmapalloja.

Vaikka varuskunnassa ajetaan kaksi erikoiskoetta, sisäänpääsy tupla-EK:lle maksaa muiden erikoiskokeiden tapaan kymmenen euroa. 20 euron hintaisessa rallipaketissa on kaksi pääsylippuranneketta, joilla pääsee myös varuskunnan EK:lle.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa