Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Järvinen "tyhjää pääkopan" Riihimäen SM ralliin

18.05.2017 / Jani Salonen

Rallin SM2 luokassa ajava Tommi Järvinen tunnetaan kuljettajana, joka ei humoristisen asenteensa lisäksi kaihda tavoitteiden asettamista kilpailujen suhteen. Tällä on kuitenkin ollut kääntöpuolensa ja mies myöntää, kuinka päätyi tilanteeseen missä kilpaili lähinnä omien toiveidensa kanssa.

Tämä tuli todistettua Mikkelin osakilpailussa, jolloin matka päättyi ennenaikaisesti ulosajoon. Tapahtuneen tilastotappion mies muotoili legendaarisin sanoin kuinka vauhti oli sopiva, mutka vain hieman liian tiukka.

Tahkolla saavutettu kolmas sija ei Mikkelin pettymystä paikannut, sillä ajallisesti ero kärkeen oli aivan liian suuri. Yliyrittäminen astui kuvioon ja palikoiden kasaaminen kesäkaudelle vaati tunnustuksen, ettei nelivetoiseen siirtyminen sujunut odotetusti.

- Tavoitteiden asettamisessa on joutunut katsomaan peiliin. Tuloslistalla näyttää ihan hyvältä, mutta totuuden nimissä voi sanoa, ettei tämä vastaa sitä mitä itseltäni odotan. Rentoutta ja paineetonta kisaa, jolloin ajamisesta nauttii. Nyt on tullut kasattua liikaa sitä kuuluisaa painetta pääkopan sisään, Järvinen tunnustaa.

Subarulla ajavan Järvisen kilpailuviettiä itsetutkiskelu ei kuitenkaan ole vähentänyt. Riihimäen kisan alla on harjoittelujakso, jossa auton sekä miehistön toimivuutta hiottiin ahkerasti. Tuntuma on hyvä, eikä Tommille mieluisampi sorapinta vähennä nautintoa ajamiseen.

Tällöin lähestytään juuri sitä, mistä miehen mukaan koko touhussa on kyse ja tulostakin voi odottaa. Sitä millaista tulosta jää avoimeksi. Tommi ei jätä jatkokysymyksille sijaa, vaan poistuu takavasemmalle kiittäen Ilmo Lariota vetomiesten opeista, jotka ovat päässeet unohtumaan. Tuleva viikonloppu näyttänee, millaisista opeista on ollut kyse!

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa