Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Männyllä radikaalit muutokset Riihimäen SM-ralliin

18.05.2017 / JiiVee Korpela

Kauhajoen Marko Mänty heilui talvikaudella rallin SM-sarjan SM1 -luokan kuumassa kärkiryhmässä. Mänty ja nokialainen kartturi, Joni Mäkelä, mielivät samaan joukkoon tulevana lauantaina, kun rallikaravaani siirtyy Riihimäen ympäristön sorateille.

Riihimäen ralli on ensimmäinen sorateiden SM-ralli, johon Mänty osallistuu viime talvena käyttöönsä tulleella Skoda Fabia R5 -autolla. Kauhajokelainen on hakenut sorasäädöt autoonsa testipätkillä ja Keravan rallissa vajaat kaksi viikkoa sitten. Talviturkin pois luovuttanut Skoda tuntuu hyvältä käteen nyt kun eletään SM-rallin aattotunnelmissa.

- Keravan ralli oli meille hyvä paikka ajaa sisään sorateille. En tiedä kuinka täysillä Juha Salo Keravalla ajoi, mutta olimme hyvin Salon vauhdissa. Meille vain sattui pieniä virheitä jokaisella pätkällä. Virheet näkyivät sekunteina, Mänty avasi.

Keravan jälkeisissä testeissä Mänty ja Mäkelä ovat hakeneet lisää tarkkuutta sorapinnalla kurvailuun.

- Viimeisin testi nyt kisaviikolla oli onnistunut viimeistely ennen lauantain kisaa. Pystyimme jokaisella vedolla nostamaan hieman vauhtia. Parasta oli se, että rytmiä rikkovia virheitä ei testeissä tullut.

JTR Racingin Skodaa kuljettavan Männyn tavoite kaudelle on ollut SM1 -luokan mitali. Jahti on pahasti kesken, mutta kauhajokelainen ei ole luopunut tavoitteesta.

- SM1-luokassa taitaa nyt olla ennätysmäärä kuskeja. Voitto Riihimäeltä olisi kova sana. Tiedän kuitenkin, että ykköspallille on kova tungos. Voittoon tarvitaan kympin suoritus. Toivottavasti onnistumme ajamaan virheittä ja nousemaan ainakin palkintopallille.

Mänty sanoo viihtyneensä aina paremmin soralla kuin lumella. Myös parhaat sijoituksensa kauhajokelainen on päästellyt kesäralleissa. Onko Riihimäen SM-rallissa odotettavissa jotakin uutta viime talveen nähden?

- Miehistö ja auto on viimeistelty kesäkuntoon. Radikaalein muutos tapahtui rengaspuolella. Riihimäellä vedetään sorarenkailla.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa