Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi yhdeksäs Riihimäellä - ”Pitäisi vaan uskaltaa mennä vielä kovempaa”

21.05.2017 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemi ajoi yhdessä kartanlukijansa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa yhdeksänneksi Ralli SM -sarjan kesäkauden avanneessa Riihimäki-rallissa.

Luhtaniemen ja Jauhiaisen kesäkausi alkoi suotuisasti, kun toukokuun alussa treenikilpailuna ajettu pienoisralli Keravalla päättyi luokkavoittoon. Myös tänään kisattu, kesän ensimmäinen SM-ralli Riihimäellä sujui suotuisissa merkeissä. Kovatasoisessa SM3-luokassa yhdeksäs sija lopputuloksissa sai nuorukaisen hymyilemään maalissa – mutta tavoitteet ovat totta kai vielä paremmissa sijoituksissa.

- Hienoa huomata, että ollaan kehitytty vauhdillisesti. Pitäisi vaan uskaltaa mennä kovempaa ja luottaa nuottiin. Vähän lähemmäs kärkeä pitää päästä, ne meinaa mennä ihan omiaan, sanaili hyväntuulinen Luhtaniemi.

Aivan ilman murheita ei 19-vuotiaan tuusulalaisen kisa sujunut.

- Ykköspätkän lopussa osuttiin kiveen ja se vähän vaurioitti vasenta eturengasta. Yleisöerikoiskokeella (EK 5) auto rupesi käymään huonosti, yritetään saada kuntoon huollon aikana, Luhtaniemi kertoi huoltotauolla.

Käyntihäiriö saatiin korjattua, ja huollon jälkeiset erikoiskokeet sujuivat ilman suurempia takaiskuja. Vauhdikas ja vaativa Riihimäki-rallin reitti sai Luhtaniemeltä kiitoksia.

- Tiet ovat haastavia ja pätkät hienoja ja kovavauhtisia. Pieniä virheitä nuotissa oli, mutta pääsääntöisesti lappu osui ihan hyvin.

SM3-luokan pistejohtaja Emil Lindholmin poissa ollessa voittoon Riihimäellä ajoi paluun sarjaan tehnyt Samuli Vuorisalo. Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan hallitseva mestari Olli Pollari sijoittui toiseksi, ja kolmanneksi tuli Miika Hokkanen. Luhtaniemi jäi voittajalle reilun minuutin.

Jani Luhtaniemi on onnistunut keräämään sarjapisteitä kaikista tähän mennessä ajetuista SM-osakilpailuista. Seuraava osakilpailu SM O.K. Auto-ralli ajetaan kesäkuun 10. päivä Kouvolassa.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa