Facebook Twitter Email Pinterest

109 autokuntaa Kouvolan SM O.K. Auto-ralliin - Kalle Rovanperällä ensimmäinen soraralli Suomessa

31.05.2017 / Sami Kolsi

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan kesäkuun toisena viikonloppuna, 9.-10.6. Kouvolassa SM O.K. Auto-rallin merkeissä. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 109 kuljettajaa, joista kenties mielenkiintoisin nimi on 16-vuotias Kalle Rovanperä.

Rovanperä muistetaan SM-sarjan osalta helmikuussa ajetusta Mikkelin SM Vaakuna-Rallista, joka oli nuoren tähden ensiesiintyminen kotimaisissa rallikilpailuissa. Rovanperä ajoi heti ensimmäisen SM-rallinsa voittoon. Kouvolan kilpailusta hallitseva Latvian rallisarjan mestari odottaa kovatasoista.

- Muut menee varmasti taas kovaa ja kilpailu on varmasti tasaisempaa kuin talvella. SM-sarjassa on tällä kaudella niin paljon kovia kuljettajia, että toivottavasti pystytään taistelemaan kärkisijoista, Italiasta tavoitettu Rovanperä ennakoi.

Rovanperä on tällä kaudella ajanut niin Latvian, Italian kuin Suomen kansallisissa sarjoissa. Nuori, maailmallakin jo tunnettu suomalaiskuljettaja odottaa innoissaan ensimmäistä ralliaan suomalaisilla sorateillä.

- Soralla on mukava ajaa ja se on minulle se tutuin alusta. Suomen tiet on tietysti jossain määrin erilaisia kuin muualla ja täällä on muun muassa nypynylityksiä enemmän. Pääsemme testaamaan vielä ennen Kouvolaa, joten kunhan autoon saadaan luotto kuntoon, niin eiköhän se siitä lähde, Toni Gardemeisterin Skoda Fabia R5 -ralliautolla Kouvolan ralliin osallistuva Rovanperä totesi.

Rovanperä ei Mikkelin tapaan aja Kouvolassa SM-pisteistä.

SM1-luokan ja ylipäätänsä rallin voittotaistelusta on lupa odottaa kauden aikaisempien osakilpailuiden tapaan tiukkaa sekuntikamppailua. Edellisen kilpailun Riihimäellä voittanut Marko Mänty (KauhUA) haluaa varmasti kasvattaa voittosaldoaan, mutta pistejohtaja Teemu Asunmaa (AlavUA) sekä hallitseva suomenmestri Juha Salo (KaUA) hamuavat myös vain ja ainoastaan rallin voittoa. Lisäksi Jarkko Nikaralta (SaaUA) voidaan odottaa kärkisuoritusta, sillä yhteistyö japanilaiskartturi Sayaka Adachin kanssa etenee koko ajan.

SM2-luokan ylivoimainen ennakkosuosikki on 22-vuotias Eerik Pietarinen (SiAk), joka on voittanut luokkansa kauden jokaisessa SM-rallissa. SM-pistejohtokin kertoo omaa kieltään: Pietarisen saalis on ennen Kouvolaa 109 pistettä, kun se seuraavana olevalla Janne Erosella (HAU) on 53. Eronen yhdessä Timo Mäenpään (Kurikan UA), Ville Hautamäen (JärvisUA) ja Kristian Kiviniemen (ParkUA) kanssa ovat Pietarisen kovimmat vastustajat.

SM3-luokassa pistejohtaja Emil Lindholm jätti Riihimäen SM-rallin väliin ja joutuu jättämään myös Kouvolan rallin pois kalenteristaa. Saksan autoliiton junioriohjelmassa ajava Lindholm taustajoukkoineen oli asettanut tähtäimekseen Kouvolan rallin, mutta junioriohjelman vuoksi osallistuminen ei ole mahdollista.

Tämä tekee luokan voittokamppailusta entistäkin kiivaampaa. Riihimäen voittaja Samuli Vuorisalo (KySUA) janoaa varmasti jälleen menestystä, sillä voitto olisi hänelle kolmeen viikonloppuun kolmas. Riihimäen (20.5.) voiton lisäksi Vuorisalo voitti rallicrossin SM-sarjan RX Academy -luokan 27. toukokuuta Hyvinkäällä. Lisäksi voittokamppailuun ilmoittautuvat ainakin myös Anssi Rytkönen (KoMoKe), Henrik Pietarinen (SiAk) ja Miika Hokkanen (LahUA).

SM4-luokassa Esa Ruotsalainen (SaaUA) johtaa SM-pisteissä ennen Kouvolaa, mutta Erno Kinnunen (K-KUA) vaanii vain seitsemän pisteen perässä ja Riihimäellä voittanut Joonas Lindrooskin (ESRC) vain 11 pisteen päässä. Näiden herrojen lisäksi luokan kärkikamppailuun voitaneen laskea mukaan myös Janne Seluska (LakUA) ja Joni Toivanen (JoeUA).

Kilpailun kuvaus
Kilpailun kokonaispituus on 306,66 km sisältäen 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 101,16 km.

Kilpailun lähtö
Kello 09.01 Kouvolan tori

Kilpailun maali
Kello 17.21 Original Sokos Hotel Kouvolan Vaakuna (Hovioikeudenkatu 3, 45200 Kouvola)

Akkreditointi
Median edustajat voivat hakea akkreditointia kilpailuun tästä. Akkreditointi päättyy maanantaina 5.6. ja akkreditointipäätöksistä tiedotetaan tiistaina 6.6.

Lehdistöpäällikkö, AKK
Sami Kolsi
050-5607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

Tiedotuspäällikkö, SM O.K. Auto-ralli
Seija Koskela
050-3088310
seija.koskela@okautoralli.fi

Lehdistökeskus
Perjantai 9.6. klo 12.00-20.00 Sokos Hotel Vaakuna (Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola)
Lauanatai 10.6. klo 10.30-15.30 Tankkauspaikka Heituinlahti (Tuohikotintie 1291, 54770 Heituinlahti)
Lauantai 10.6. klo 17.00-22.00 Sokos Hotel Vaakuna (Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola)

Medialiivit
Medialiivit ovat noudettavissa lehdistökeskuksesta perjantaina klo 18.30 alkaen, ellei toisin myöhemmin ilmoiteta.

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
SM-pistetilanteeseen tästä

Kuvagalleria
Rallin SM-sarja tarjoaa maksutta runsaasti kuvamateriaalia lehdistön käyttöön. Voit siirtyä kuvagalleriaan tästä.

Rallin SM-sarjan kanavat tarjoavat autourheilun kansallista huippuviihdettä pitkin kautta:
rallism.fi
facebook.com/rallism
twitter.com/rallism
instagram.com/rallinsmsarja
#rallism

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa