Facebook Twitter Email Pinterest

Miki Lindblom ja Ville Mannisenmäki kolmansia Kouvolan SM-rallissa

12.06.2017 / Minna Koivisto

SM3-luokassa kilpailevat Miki Lindblom kartturinaan Ville Mannisenmäki ajoivat Kouvolassa kolmanneksi.

- Kisa alkoi oikein hyvin. Kolmannesta sijasta noustiin kolmosen jälkeen toiseksi ja tauolle tultaessa nelosen jälkeen oltiin jaetulla toisella sijalla Samuli Vuorisalon kanssa, kertoo Lindblom.

Kouvolassa ajettiin EK:t 1-4 toiseen kertaan ja viimeinen EK9 oli kilometrin pituinen yleisöerikoiskoe Tykkimäellä. EK1 meni sen verran huonoon kuntoon, että järjestäjä päätti, ettei sitä EK5:na ajeta lainkaan. Näin suunta  tauon jälkeen suoraan EK6:lle.

- Sielläkin ajettiin kolmanneksi ja oltiin edelleen toisena. Nyt alkoi ollakin tiukkaa vääntöä Larion kanssa, joka veti pätkälle pohjat ja eroa meidän välillä oli vain 0,1 sek. Vuorisalolle tuli ilmeisesti jotain ongelmaa ja hän putosi kauas kärjestä.

- EK7:lla ajo sujui erinomaisesti, mutta sitten aivan pätkän lopussa ei auto yhtäkkiä käynytkään kunnolla. Lario, Hokkanen ja Lindblom mahtuivat kaikki 0,1 sekunnin sisään ja Lindblom  ja Lario olivat tasa-ajalla jaetulla toisella sijalla, kun kaksi erikoiskoetta oli jäljellä.

Kisaa päätettiin jatkaa, vaikka Citroen ei reagoinut täyteen kaasuun niin kuin olisi pitänyt. Yhteensä 11 EK-kilometriä oli jäljellä. Jospa se auto ne vielä kestäisi ja kulkisi riittävästi, jotta sijoitus olisi edes kolmas.

- EK8 rämmittiin läpi sen minkä pystyi ja onneksi ysi oli niin lyhyt pätkä. Maaliin päästiin ja kolmas sija pystyttiin pitämään. Olosuhteisiin nähden tyydyttävä tulos, mutta kyllähän sitä mahdollisuuksia olisi ollut parempaankin ehjällä autolla, tuumii Lindblom.

Tulevaisuuden tähti -kisa jäi haaveeksi

Lindblom-Mannisenmäen kisavauhti oli jo Riihimäen kilpailussa kohdillaan. Siellä kaksikko otti kuitenkin minuutin AT-rangaistuksen ja viimeisen erikoiskokeen rengasongelmat aiheuttivat keskeytyksen.

- Aika tärkeät pisteet menetettiin ja pudottiin SM-pisteissä kahdeksanneksi. Kouvolan kolmas sija ei ihan riittänyt nostamaan meitä viiden nippuun, jotta olisimme olleet mukana Tulevaisuuden tähti –kisassa, toteaa Lindblom.

- Toki harmittaa, mutta toivotan tsemppiä kaikille mukaan päässeille!

Kuva: Minna Koivisto

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa