Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen mukaan Suomen MM-ralliin

27.06.2017 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja, Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa, kilpailee heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylän ympäristössä ajettavassa Suomen MM-rallissa. Asunmaa kilpailee WRC2-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla.

Teemu Asunmaa, 30, ja kartanlukija Jonne Halttunen, 31, ovat hallinneet tällä kaudella rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaa (SM1), kun viidestä osakilpailusta on saldona kolme luokan suurinta pistepottia, sekä yksi kolmossija. Suomen MM-rallissa kaksikko kilpailee samalla kalustolla kuin SM-sarjassa, eli alla on Skoda Fabia R5. Kyseisellä merkillä ja mallilla on juhlittu WRC2-luokan kaksoisvoittoa Suomen MM-rallissa kahtena edellisenä vuonna.

- Nyt on sellainen auto millä Suomen MM-ralliin oikeasti kannattaa lähteä. Olisihan Subarulla voinut useampanakin vuonna osallistua, mutta kyllä Skoda on paljon ns. kilpa-automaisempi. Onhan sillä ihan toista lähteä kilpailuun, joka vaatii autolta kuitenkin paljon enemmän kuin esimerkiksi SM-ralli, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa kilpailee R5-luokan kalustolla nyt ensimmäistä kauttaan ja SM-sarjan hyvän menestyksen lisäksi osallistuminen Suomen MM-ralliin on hyvä lisä koko tiimin toiminnalle ja antaa sille entisestään hyvää näkyvyyttä. Asunmaan mukaan suurimmat haasteet tulevan kilpailun osalta ovat teiden kunto, sekä kilpailun pituus, ajetaanhan neljän päivän aikana 25 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 315 kilometriä. Se vastaa kolmea SM-rallia saman viikonlopun aikana.

- Jyväskylässä etenkin toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet saattavat olla huonossa kunnossa joillakin osuuksilla ja tiellä paljon kiviä. Sellaisissa olosuhteissa ei olla aikaisemmin ajettu ja se tulee olemaan suurin haaste. Lisäksi pitkistä kisoista ei ole käytännössä kokemusta vielä yhtään, ne on kuitenkin niin erilaisia kuin esimerkiksi SM-rallit, Asunmaa muistuttaa.

- Koitetaan valmistautua niin hyvin kuin se on vain mahdollista, SM2-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2015 ja 2016 voittanut Asunmaa lisää.

Asunmaa on osallistunut Suomen MM-ralliin aikaisemmin vuonna 2014. Silloin kilpailu R4-luokan Subarulla päättyi keskeytykseen 15. erikoiskokeella teknisen vian seurauksena. Vuonna 2015 Asunmaa yhdessä Halttusen kanssa juhli Jyväskylässä Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun Nelivetomies-kisan voittoa. Vaikka tulokset tällä kaudella SM-sarjasta ovatkin olleet hyviä ja antavat varmasti itseluottamusta vaativaan kilpailuun, niin SM- ja MM-rallien erot ovat toki valtavat.

- Suomen MM-ralli on niin eri luonteinen kisa, että sinne pitää lähteä ajamaan niin eri tavalla kuin SM-ralleihin. Ei voi ajaa joka metri kaasu pohjassa, se ei vaan onnistu. Jonkun taktiikan mukaan siellä pitää mennä.

Myös soralla ajettua kilometrejä Asunmaa kaipaa lisää ennen tulevaa koitosta.

- Soralta on kuitenkin tosi vähän kilometrejä tällä kalustolla. Mutta kyllä me jotain pyritään ajamaan tässä välissä.

Osallistujalista WRC2-luokan osalta ei ole vielä täysin sinetöity, joten Asunmaa ei vielä tässä vaiheessa lähde pohtimaan tulostavoitteita, mutta:

- Toivottavasti ollaan kärjen tuntumassa, Asunmaa naurahtaa ja lisää vielä loppuun kiitokset kaikille niille tahoille, jotka ovat mahdollistaneet osallistumisen Suomen MM-ralliin.

- Ehdottomasti kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat tähän mukaan lähteneet, niin iso kiitos siitä heille, Asunmaa päättää.

Suomen MM-ralli ajetaan 27.-30. heinäkuuta Jyväskylässä.

Kuva: Jari Hotti

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa