Facebook Twitter Email Pinterest

Tulevaisuuden Tähti 2017 Emil Lindholm debytoi MM-tasolla Puolassa

28.06.2017 / Marko Mäkinen

Rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpailevien nuorten kuljettajien tavoitteleman Tulevaisuuden Tähti -palkinnon tämän vuoden voittaja Emil Lindholm, 20, debytoi rallin MM-tasolla torstaina käynnistyvässä Puolan MM-rallissa. Lindholm ja hänen kartanlukijansa Tomi Tuominen osallistuvat juniorien JWRC-luokkaan M-Sportin etuvetoisella Ford Fiesta R2T -autolla.

Rallin MM-sarjan uusin suomalaiskuljettaja odottaa jo innokkaasti kilpailun alkua.

- Näimme automme ensi kertaa maanantaina. Se on täysin uusi yksilö, ihan pakasta vedetty. Toivotaan, että niin sanottuja lastentauteja ei esiintyisi. Pääsemme Tomin kanssa kokeilemaan ja testaamaan autoamme ennen rallia kertaalleen torstaina, jonka jälkeen starttaamme sillä kisaan.

Puolan MM-rallin tiestö on perinteisesti nopeaa ja kapeaa. Etenkin kahteen kertaa ajettavat erikoiskokeet kuluvat helposti puhki. Lindholm starttaa reitille lähtöpaikalla 45 ja lähtönumerolla 80.

- Reitti on haastava ja lähtöpaikkamme tuo mukanaan omat haasteensa. Nuottien kanssa saa olla tarkkana, sillä virhemarginaalille ei näillä teillä ole tilaa. En muista koskaan aikaisemmin sanellut nootteihimme niin paljon täys ja täysmiinus -nuotteja kuin täällä. Tiet ovat nopeita, mutta jouhevia. Jos eteen tulee hitaampi mutka niin se on todellakin sitten hidas.

Lindholmin ensisijainen tavoite on ajaa debyytissään ehjä tasainen kisa ja maaliin.

- Maali on tavoitteena, sillä kokemusta esimerkiksi ennen Suomen MM-rallia varten olisi täältä tällä kalustolla hyvä jo saada. Toki vauhtiakin on tarkoitus pitää yllä. Tähtäämme siihen, että ajamme viikonlopun aikana ainakin yhdet luokkapohjat, Lindholm suunnittelee.

Puolan MM-rallin keskuspaikka on maan pohjoisosassa sijaitseva Mikolajki. Ralli alkaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 23 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 326,64 kilometriä. Ralli huipentuu sunnuntaina 18,68-kilometriselle Paprotki 2-Power Stage -erikoiskokeelle, jossa jaetaan lisäpisteitä. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin noin klo 15.30 Suomen aikaa.

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa