Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Hatakka täytti tavoitteensa testirallissa

19.07.2017 / Jarno Saari

Autoglym Ralli oli rallin SM-sarjan SM3-luokastakin tutulle Tommi Hatakalle ja monille muullekin sopiva testiralli, kun heinäkuussa kotimaan kilpailukalenterissa ei kovinkaan monta rallikilpailua ole.
 
Imatralainen Hatakka oli liikkeellä testimielellä, sillä tiimissä oli useampi asia kokeiltavana. Yhteistyö kartanlukija Topi Luhtisen kanssa lähti sujumaan hyvin myös kilpailuolosuhteissa.
 
- Ennen kisaa ajetuissa treeneissä homma toimi, ja samalta se tuntui itse kisassakin, jossa pääsimme vetämään todella haastavilla teillä. Tarkoitus oli yltää kilpailukykyiseen vauhtiin heti alkumetreillä ja siinä onnistuttiin.
 
- Tilanteita tosin oli lähes joka pätkällä. Se johtui varmaan kasvaneesta yrittämisestä sekä teiden vaativuudesta. Kolmospätkällä olimme aivan veitsenterällä, ettei menty vauhdilla ulos.
 
- Nelospätkällä sitten latu loppui. Sain väistettyä miehenvahvuisen koivun - vaikka hipaisu siitä tuli - ja suistuimme ojan yli pellolle. Siinä hajosi kaksi rengasta ja taka-akseli vääntyi, Hatakka jatkoi.
 
Opel Adam R2-kuljettaja menetti rytäkässä monta minuuttia, joten luokan kärkisijat sai unohtaa. Loppupätkillä jatkettiin testaamista ja maalissa tuloksena oli kuitenkin luokan kuudes sija.
 
- Saatiin se hyöty testikisasta, jota haettiinkin. Alussa päästiin kelpo vauhtiin ja kellotettiin luokan kolmen kärjen aikoja, summasi Hatakka.
 
Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa