Facebook Twitter Email Pinterest

Taisko Lario Saksan MM-ralliin - uran tärkein kisa edessä

16.08.2017 / Tade Lario Tiedotus

Vasta 21-vuotias rallilupaus Taisko ”Tade” Lario starttaa torstaina kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa kauden toiseen MM-ralliinsa Saksassa. Lario on viimeisen parin vuoden aikana ajanut MM-ralleja soralla, mutta nyt edessä on ensimmäinen koitos asvaltilla. 

- Fiilis on aivan mahtava lähteä kilpailuun. Maanantaina ajettiin hyvät testit saksalaisilla teillä ja torstaina päästään vielä shakedownilla kokeilemaan, Lario myhäilee.

- Meillä oli tosi hyvät testit ja saatiin hyvä kompromissi säätöjen suhteen. Päästiin myös kokeilemaan paljon eri rengasseoksia.

Rallin SM-sarjassa SM3-luokan kolmannella tilalla majaileva Lario ei ota paineita, vaikka edessä on varmasti yksi tähänastisen ralliuran tärkeimmistä kilpailuista. Rennonletkeä helsinkiläinen pistää aina laatan pohjaan oli kisan kokoluokka mikä tahansa. 

- Toki tämä on varmasti kauden tärkein ja isoin kilpailu minulle. Tämä on myös erittäin seurattu kilpailu, joten siinä mielessä pirun iso näyttöpaikka. Yritystä tulee varmasti olemaan. Koitetaan saada mahdollisimman hyvä tulos aikaan, Lario summaa. 

Lario kisaa Saksassa CHL Sport Auto -tallin Peugeot 208:lla. MM-pisteistä Tade ei kilpaile, mutta RC4-luokassa osallistujia on aina runsaasti. RC4-luokassa Lario saa vastaansa WRC3- ja JWRC-sarjan kovat ja kokeneet kuljettajat. 

- Tämä on kova luokka ja mukana on parikymmentä autokuntaa. Viiden sakkiin olisi hyvä sijoitus ja podium olisi tosi kova juttu. Katsotaan ensin, mihin se vauhti riittää. Sen jälkeen voi kiristää tai pitää vauhtia yllä, jos se riittää, Lario pohtii. 

Saksan rallin kotipaikka on täksi vuodeksi vaihtunut Trierin kaupungista Bostalseen järvelle. Mukana on kuitenkin edelleen perinteisen viinitarhapätkät Mosel-jokilaaksossa sekä legendaarinen Panzerplatten erikoiskoe entisellä sotilasalueella. 

- Täällä on tosi upeat, mutta samalla haastavat pätkät. Lauantaina tehdään varmasti lopulliset ratkaisut. Panzerplatte on yli 40 kilometriä pitkä erikoiskoe ja se ajetaan kahdesti. Siinä onkin melkein kolmasosa koko kilometrimäärästä, Lario sanoo. 

- Perjantai voi myös olla erittäin haastava päivä, jos vettä sataa. Mutaa voi nousta teille. Viinitarhoissa kun ajetaan, niin siellä on noin 40 risteystä per erikoiskoe. Jarrutuksissa voi voittaa tai hävitä tosi paljon. Siellä voi tehdä eroa, nuori rallilupaus päättää.

Saksan MM-ralli alkaa torstaina Saarbrückenin kaupungissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.  Ralli päättyy sunnuntaina. 

Taisko Larion taustetiedot:
Ikä: 21
Kotipaikka: Helsinki
Kartturi: Tatu Hämäläinen
Ralliura:
2011-2012 Rallisprint kilpailuja Suomessa
2013 Ralli-kisoja Baltiassa
2014 Peugeot 208 RallyCup Ranskassa
2015 Rallin SM-sarja sekä NEZ JRC –mestaruus
2016 Rallin SM-sarja sekä Peugeot 208 RallyCup Ranskassa
2017 Rallin SM-sarja sekä Peugeot 208 RallyCup Ranskassa ja muita kansainvälisiä kisoja

Kuva: Tade Lario tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa