Facebook Twitter Email Pinterest

94 kilpailijaparia Uudenkaupungin SM Oili Jalonen Ralliin - SM-taistelut tiivistyvät

29.08.2017 / Sami Kolsi

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kuudennella osakilpailulla syyskuun 8.-9. päivä, kun vuorossa on paluun tekevä Uudenkaupungin SM Oili Jalonen Ralli. Viimeksi Uudessakaupungissa on ajettu SM-pisteistä vuonna 2008. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 94 autokuntaa.

Viimeksi sarjassa kisattiin Kouvolan SM O.K. Auto Rallissa kesäkuun alussa, jossa dramatiikkaa riitti yllin kyllin.

SM1-luokassa jatkunee tasainen vääntö

SM1-luokan osalta pistejohtaja Teemu Asunmaa (AlavUA) sekä nelostilaa pitävä Jarkko Nikara(SaaUA) joutuivat keskeyttämään jo heti kilpailun alussa. Rallin voitti 16-vuotias superlupaus Kalle Rovanperä, mutta jyväskyläläinen ei aja SM-pisteistä, joten korkeimmat pisteet nappasi Juuso Nordgren (KaUA). Rovanperää tai Nordgrenia ei kuitenkaan nähdä Uudessakaupungissa.

Mestaruuskamppailussa tiukimmin kiinni olevat Asunmaa ja Juha Salo (KaUA) tulevat käymään pisteistä varmasti erittäin kovan kamppailun.

- Mukava lähteä vähän eri suunnalle ajamaan. Uudessakaupungissa varmaan jotain tuttua on, sillä ajoin siellä 2009 ja 2011 F-Cupia. Hyvä ja tasainen kisa varmasti tulee ja virheettömästi pitää ajaa, jos meinaa tässä tasaisessa luokassa pärjätä. Tuntuma on hyvä, kun tässä on muun muassa Neste Ralli takana ja nyt tulevana viikonloppuna ajetaan Pohjanmaa-rallissa. Juhan edellä täytyy Uudessakaupungissa olla, mutta ainahan sitä voittoa lähdetään tavoittelemaan, Asunmaa ennakoi.

Myös 10-kertainen lajin suomenmestari Juha Salo odottaa tiukkaa SM Oili Jalonen Rallia.

- Makeeta on taas lähteä ajamaan SM-pisteistä ja reitti on varmaan Turkuun verrattuna nyt paljon teknisempää ja haastavampaa. Liettuassa kävin yhden kutsukilpailun ajamassa, mutta muuten en ole kilpaillut. Viime viikolla ajettiin testiä ja tulevana viikonloppuna jatketaan. Pullat ovat aika hyvin uunissa ja autoonkin on saatu pieniä päivityksiä. Kärjessä on pakko yrittää olla Uudessakaupungissa ja Asunmaan edellä. Toivottavasti siihen vielä muutama muu kaverikin tulisi väliin. Pisteitähän on vielä ihan mukavasti jaossa, joten kaikki on mahdollista, mutta helppoa ei tule varmasti olemaan. Sarja on tällä hetkellä ihan todella kovatasoinen, mikä tietysti on vaan hieno asia, Salo sanoo.

SM1-luokan pistetilanne TOP5
1. Teemu Asunmaa 99
2. Juha Salo 73
3. Marko Mänty 59
4. Jarkko Nikara 56
5. Mikko Lehessaari 46

SM2-luokassa Pietarinen on poissa, kuka ottaa voiton?

SM2-luokassa mestaruuden jo edellisessä kilpailussa varmistanut nuori lupaus Eerik Pietarinen (EurUA) on tehnyt käsittämättömän dominoivaa työtä. Pietarista ei kuitenkaan nähdä tällä kertaa Uudessakaupungissa kilpailemassa.

- Uudenkaupungin väliin jättämiseen ei ole mitään sen kummempaa syytä. Me keskitytään nyt Tampereen kilpailuun, mutta Mitsubishi on vuokralla Uudessakaupungissa ja me menemme sinne myös tekemään nuottia. Tässä rallien välissä ollaan käyty testaamassa R5-luokan rallikalustoa ja toivotaan, että siinä olisi seuraava askel uralla, Pietarinen paljastaa.

SM2-luokan toiselta sijalta Uuteenkaupunkiin lähtee Timo Mäenpää (Kurikan UA).

- Uusikaupunkihan on hieno ralli, jota olen silloin takavuosinakin ajanut. Toki minun tiemuistilla siitä ei ole enää mitään hyötyä. Kouvolan jälkeen en ole ajanut metriäkään, mutta auton pitäisi olla nyt kunnossa. Talvella meillä oli sellainen pennin vika, johon syy löydettiin vasta kesäkauden alussa. Olen tässä ollut kehittämässä myös Öhlinsin uusia iskunvaimentimia ja Kouvolassa ne saatiin sellaisiksi kuin halusin, Tuomo Turtiaiselle iso kiitos siitä. Voittoa tavoitellaan SM Oili Jalonen Rallissa, Mäenpää toteaa.

SM2-luokan pistetilanne TOP5
1. Eerik Pietarinen 134
2. Timo Mäenpää 71
3. Janne Eronen 68
4. Ville Hautamäki 59
5. Antti Selivaara 44

SM3-luokassa tiukkaa kärkikamppailua - Lindholmilla uran ensimmäinen SM-ralli soralla

SM3-luokan piikkipaikalta 77 pisteellä SM Oili Jalonen Ralliin lähtee vuoden 2017 rallin Tulevaisuuden Tähdeksi valittu Emil Lindholm (NHD).

- Viimeksi olen SM-rallia ajanut Tahkolla maaliskuussa, joten aika pitkä tauko sinänsä näistä hommista. Toki ratapuolella olen kisannut ja Puolassa ja Neste Rallissa sitten MM-rallit. Tasapisteissä ollaan Miika Hokkasen kanssa, mutta häneltä putoaa yksi kilpailu pois sääntöjen puitteissa, joten se tietenkin helpottaa meitä. Mäntässä kävin ajamassa kilpailun, joten tuntuma on ihan kohdillaan taas. Tämä on ensimmäinen SM-tason soraralli minulle ikinä, mutta hyvillä fiiliksillä lähden Uuteenkaupunkiin. Tavoite on olla kärkikolmikossa ja ottaa tärkeitä pisteitä. Mestaruus on kuitenkin tavoitteena, niin pitää miettiä suurempaa kokonaisuutta. Mitään hulluja riskejä ei toivottavasti tarvitse ottaa, mutta tosissaan täytyy tietysti ajamaan lähteä, Lindholm ennakoi.

Lindholmin kanssa luokan piikkipaikan jakaa Miika Hokkanen (LahUA).

- Junnujen SM-sarjassa olen kerran aikaisemmin Uudessakaupungissa ajanut. Mukava päästä taas tauon jälkeen ajamaan kilpaa ja vähän on tässä välissä käyty testaamassa. Jännä loppukausi tulossa, mutta toki Emilillä on se etu, että meiltä jää yksi kilpailu pois pistelaskuista. Ylipäätään kausi on ollut nousujohteinen ja huomasimme tuossa, että auton moottori oli kasattu väärin ja sen jälkeen kun se oli korjattu, niin tämä kesäkausi lähti hyvin liikkeelle. Yritetään Uudestakaupungista mahdollisimman hyvää tulosta, Hokkanen toteaa.

SM3-luokan pistetilanne TOP5
1. Emil Lindholm 77
2. Miika Hokkanen 77
3. Taisko Lario 52
4. Jussi Lindberg 46
5. Olli Pollari 44

SM4-luokassa Ruotsalainen ja Lindroos kärjessä

SM4-luokan kärki viiden osakilpailun jälkeen on Esa Ruotsalainen (SaaUA).

- Kisana Uusikaupunki on täysin uusi, mutta toisaalta se Turun suunta on meille sopinut aina hyvin. Vetomiehiessä oltiin tuossa tauolla ajamassa, mutta sen kaadon jälkeen onkin sitten saanut parsia autoa kasaan. Nyt auto on kunnossa ja ajamme tulevana viikonloppuna omia treenejä vielä SM Oili Jalonen Rallia varten. Uuteenkaupunkiin ei voi lähteä ollenkaan varmistelemaan ja toivotaan, että nyt saadaan valmistautuminen niin onnistuneeksi, että pystytään kääntämään ne sekuntitaisteluerot meidän hyväksi. Voittoa lähden ehdottomasti hakemaan, Ruotsalainen kertoo.

Joonas Lindroos (ESRC) on vain neljän pisteen päässä luokkakärki Ruotsalaisesta.

- Uuteenkaupunkiin on mukava lähteä ja tietysti on sen suhteen hieman nostalgiset fiilikset, kun siellä on silloin aikanaan tullut ajettua. Mäntässä käytiin ajamassa rallia tuossa ja nyt tehdään autolle loppuhuollot, niin ollaan valmiita kisaan. Tiukkaa tulee olemaan ja varmasti Ruotsalaisen lisäksi muutkin ovat siellä kovassa vauhdissa, joten mitään ei saa ilmaiseksi. Voitosta lähdetään ehdottomasti ajamaan, Lindroos sanoo.

SM4-luokan pistetilanne TOP5
1. Esa Ruotsalainen 79
2. Joonas Lindroos 75
3. Janne Seluska 56
4. Erno Kinnunen 54
5. Joni Toivanen 44

Kilpailun kuvaus
Kilpailun kokonaispituus on 293,80 km sisältäen 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 97,50 km.

Kilpailun lähtö
Lauantai 9.9. kello 10.01 Alinenkadulta.

Kilpailun maali
Lauantaina 9.9. noin kello 18.40 Uudenkaupungin tori/Alinenkatu.

Akkreditointi
Median edustajat voivat hakea akkreditointia kilpailuun tästä. Akkreditointi päättyy maanantaina 4.9. ja akkreditointipäätöksistä tiedotetaan tiistaina 5.9.

Lehdistöpäällikkö, AKK
Sami Kolsi
050-5607293
sami.kolsi@autourheilu.fi

Tiedotuspäällikkö, SM Oili Jalonen Ralli
Asko Tanhuanpää
040-5101518
asko.tanhuanpaa@jippii.fi

Lehdistökeskus
Perjantai 8.9. Hotelli Aquarius (Kullervontie 11 B, 23500 Uusikaupunki)
Avoinna klo 09.00-20.00

Lauantai 9.9. Pohitullin koulu (Viikaistenkatu 3, 23500 Uusikaupunki)
Avoinna klo 09.00 - kilpailun päättymiseen asti

Kuva: AKK/Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa