Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkisen kesätauko ohi: "Tavoitteena ehjä kisa Uudessakaupungissa"

04.09.2017 / Toni Lönnroos

Rallin SM-sarjan kausi 2017 on huipentumassa, sillä jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Uudenkaupungin jälkeen ajetaan päätöskilpailu Tampereella syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Ralli alkaa varsinaisesti lauantaina, perjantai on varattu reittiin tutustumiselle. Ensimmäinen kilpailija lähtee kahdeksan erikoiskokeen reitille klo 10.01 ja maaliin kilpailijoita odotetaan illansuussa klo 18.40

Mäkisen kesä on mennyt töiden merkeissä, toki myös harjoittelemaan on kartanlukija Antti Haapalan kanssa ehditty. Viimeiset säädöt autoon ja miehistöön hoidettiin viikonloppuna Pohjanmaa-rallissa, jossa parivaljakko oli toimitsijana ajaen nolla-autoa. 

- Ollaan käyty ajamassa vähän kilsoja alle, kun melkein koko kesä meni ilman kilpailuja. Oikeastaan hiottiin kartturin kanssa yhteistyötä ja kokeiltiin auton alustaan paria niksiä. Huomattiin että saatiin alustaa vähän madaltamalla perää rauhoitettua, se teki ajamisesta helpompaa ja mentiin kovempaa kuin aiemmin.

- Oli hienoa saada ajaa Pohjanmaassa nolla-autona, siellä on tietenkin tarkoituksena olla järjestäjän apuna tarkistamassa että kaikki sujuu ennen kilpailijoita, mutta siinä samalla täytyy ajaa tarpeeksi vauhdilla ettei jää jalkoihin. Ihan hyvä että nollaksi päästiin, sillä lauantaina kypäräpuhelimet menivät mykiksi ja kommunikointi muuttui vaikeaksi, tottahan ne olisivat pärähtäneet siellä Ukissa, nyt saatin ne sunnuntaiksi kuntoon. Teki hyvää ajaa, saatiin tuntumaa ja todettiin että auto toimii.    

Uuteenkaupunkiin on suunnitelma valmiina, edellisistä ralleista on haettu oppia.

- Kausi ei ole mennyt täysin toiveiden mukaan. Välillä ajetaan kärjen kanssa lähes samaa vauhtia, mutta välillä jäädään puolisen sekuntia kilometrillä. Mistä se johtuu, sitä ollaan mietitty. Olen huomannut että eekoon alku menee usein hyvin, jopa erittäin hyvin mutta loppu huonommin.

- Edellisen kisan jälkihöyryissä lupasin tehdä läksyjä tätä varten, ne on luettu. Kuulustelu tapahtuu Ukissa. Keskittyminen on suuressa roolissa, nyt panostetaan siihen että ajetaan koko pätkä samalla iskulla. Motivoivaa on se, että edellisessä kisassa onnistuin viimeisillä pätkillä hyviin aikoihin, vimpalla tuli jopa jaettu pohja-aika.

Kilpailuun starttaa yhdeksänkymmentäneljä paria, Mäkinen ja Haapala lähtevät ensimmäisten joukossa numerolla kolmetoista.

- Kolmetoista on just hyvä numero, ei oteta siitä paineita. Tavoitteena on, että ajetaan ehjä kisa, pidetään vauhti yllä jokaisen eekoon jokaisella kilsalla ja noustaan illalla podiumille.

Mäkinen on SM3 -luokassa yhdeksäntenä, sarjan johdossa on Emil Lindholm tasapistein Miika Hokkasen kanssa, Taisko Lario on kolmantena. 

Kilpailun aikataulu:

EK 1 klo 10.25 Perkiö (myös EK 5)
EK 2 klo 11.00 Puotila (myös EK 6)
EK 3 klo 12.09 Varanpää
EK 4 klo 13.00 Pajala (Yleisöerikoiskoe, pituutta 4,11km)
EK 5 klo 15.04 Perkiö 
EK 6 klo 15.35 Puotila
EK 7 klo 17.34 Sannainen
EK 8 klo 18.01 Varhela

Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa