Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi suuntaa seuraavaksi Uuteenkaupunkiin – ”Toivottavasti hyvä ajofiilis jatkuu”

05.09.2017 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarja jatkuu kesätauon jälkeen tulevana viikonloppuna Uudessakaupungissa järjestettävällä SM Oili Jalonen Rallilla. Lähes kolme kuukautta kestänyt kesätauko sujui SM3-luokassa kilpailevalta tuusulalaiselta Jani Luhtaniemeltä töiden merkeissä perheyrityksessä.

- Aika paljon tuli tehtyä töitä, mutta onneksi ehti sentään vähän lomaillakin. Ja suoritettua viimeinen vaihe ajokortistakin! 

Pari viikkoa sitten 20 vuotta täyttänyt Luhtaniemi on onnistunut saavuttamaan sarjapisteitä kaikista kauden aiemmista osakilpailuista. Ennen kesätaukoa ajetuissa SM-ralleissa Luhtaniemi teki hyviä ajosuorituksia, vaikka tekniikkamurheet ja väärä rengasvalinta verottivatkin lopputulosta. 

- Riihimäeltä ja Kouvolasta jäi hyvä ajofiilis, ja toivottavasti sama jatkuu lauantaina. Edellisen kerran Uudessakaupungissa on ajettu SM-pisteistä lähes 10 vuotta sitten, joten kaikki pätkät ovat mulle ihan uusia eikä tietkään ole entuudestaan tuttuja. Olen kuullut, että tiedossa on nopeita sorateitä.

Kisatuntumaa käytiin hakemassa viime viikonloppuna Savitaipaleen sorateiltä, jossa testiä ajettiin yhden päivän ajan. Hyvin sujuneet testit antavat entisestään luottamusta omaan tekemiseen sekä kartturi Juha-Pekka Jauhiaisen lukemaan nuottiin. Tällä hetkellä Luhtaniemi on SM-pistetaulukossa sijalla 15, joten tavoite kisaan on selkeä: 

- Kasvatetaan sarjapistesaldoa ja sen myötä parannellaan asemia SM-pistetaulukossa.

SM Oili Jalonen Rallin kokonaispituus on 293,80 km sisältäen 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 97,50 km. Kilpailu käynnistyy lauantaiaamuna klo 10 ja  ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan kilpailun maaliin Uudenkaupungin torille noin klo 18:40.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa