Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Männyllä hyvä lataus Uudenkaupungin SM-ralliin

08.09.2017 / JiiVee Korpela

Kauhajoen Marko Mänty on valmistunut huolella tulevan lauantain SM-ralliin. Uudenkaupungin ympäristön ralliteillä aina hyviin tuloksiin yltänyt kauhajokelainen haki itselleen, kartturi Joni Mäkelälle ja JTR Racingin Skoda Fabialle viimeiset viritykset viime viikonloppuna Pohjanmaa Rallin kahdeksalta erikoiskokeelta. Nelikkoluokan kolmas sija Pohjanmaan kierrokselta ei kerro koko totuttaa Männyn syyskauden iskukyvystä.

- Pohjanmaa lähti matkaan mukavasti, mutta ensimmäisen kisapäivän viimeisellä pätkällä teimme turhan lenkin pellon kautta. Pimeän aikaan ajetulla pätkällä lisävalojen suuntaus oli pielessä. En nähnyt tietä oikein ja kun vauhtia oli siihen kohtaan liikaa, oli pakko laskea suoraan pellolle. Kesti melkein minuutin ennen kuin löysimme liittymän takaisin tielle. Kisan voittohaaveet jäivät sinne pellolle, Mänty kertasi tapahtumat.

Pohjanmaa Rallin toisena kisapäivänä Mänty päästeli kolmet pohja-ajat kun urakkana oli neljä erikoiskoetta.

- Kun unohdetaan tuo pellolla käynti, niin Pohjanmaa Rallista jäi hyvä maku. Ajoimme koko kisan läpi samoilla renkailla. Sijoituksella ei ollut merkitystä. Saimme auton hyviin säätöihin Uudenkaupungin rallia varten. Oli hieno päästä vetämään kunnon kisa SM-rallin alle. Kyllä oikea ralli juuri ennen SM-kisaa on tehokkaampi testipaikka kuin joku harjoituspätkän sahaaminen, Mänty järkeili. 

- Nyt kun auto on Pohjanmaa jäljiltä huollettu, niin oikein innolla odotan, että pääsemme vetäisemään Uudessakaupungissa kunnon kisaa.

Yhden päivän aikana ajettavat SM-rallin erikoiskokeet ovat Männyn mieleen. Siitä ja vähän muistakin syistä Uudenkaupungin SM-ralli on kauhajokelaisen mieleen.

- Olen aina tykännyt Uudenkaupungin ralliteistä. Yleensä kun olen maaliin saakka selvinnyt, olen voittanut siellä. Silloin kun tekniikka on jättänyt reitin varrelle, se on tainnut poikkeuksetta tapahtua johtopaikalta. Asunmaan Teemu voitti Pohjanmaan kisan. Otetaan Teemusta revanssia ja kun otetaan mukaan kaikki muut nelikkokuskit, niin eikö me saada lauantaina aikaiseksi oikein mahtava SM-ralli, Mänty viritteli.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa