Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Pollari SM3-luokassa podiumille

11.09.2017 / Jani Salonen

Alavutelainen Olli Pollari sijoittui Uudenkaupungin ympäristössä ajetussa SM Oili Jalonen Rallissa luokkansa kolmanneksi. SM3-luokan kuljettaja kertoi olevansa tyytyväinen suoritukseen, mutta myös hampaankoloon jäi pureskeltavaa tulevaa ajatellen.

- Pitkin kautta ensimmäinen erikoiskoe on ollut haasteellinen, ei heti löydy rytmiä ja siinä menetetään aikaa. Alussa kertyneen eron kurominen on aina kokonaisuudesta pois, siinä on selkeä kehityskohta  ja pitäisi rohkeasti ajaa täysveto päällä ensimetreiltä lähtien, kommentoi Pollari.

Kisan jälkeisissä tunnelmissa Pollari katsoo, että mahdollisuudet myös parempaan oli olemassa. Mies jahtasi neljän erikoiskokeen jälkeen luokkansa toista sijaa, mutta huollon jälkeiset erikoiskoeajat notkahtivat. Yksiselitteistä syytä tähän ei ole löytynyt  ja analyysin tekeminen on edessä.

Huomionarvoista on se, että heikosti sujuneet erikoiskokeet olivat kahteen kertaan ajettavia, eikä niillä sattunut ajollisia virheitä tai muita siihen liittyviä tekijöitä. Myös nuotin mies kokee olleen riittävän nopea näille erikoiskokeille. Huolimatta näistä haasteista, mies täräytti vielä kilpailun päättäneelle Varhelan erikoiskokeelle luokkansa pohja-ajan.

Pollarin sijoitus SM3- luokan kokonaispisteissä on tällä hetkellä kolmas. Edellä menevät ovat kuroneet eron jo melko isoksi, mutta kolmannesta sijasta käydään vielä kovaa vääntöä.

Pollarin tavoitteena on saavuttaa kauden päätteeksi pronssinen mitali ja niskaan hengittävät Jussi Lindberg sekä Taisko Lario. Nämä miehet tulevat varmasti haastamaan Pollarin kaikin keinoin ja kauden päättävässä Tampereen SM osakilpailussa miesten takana pitäminen asetetaan tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa