Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Pollari SM3-luokassa podiumille

11.09.2017 / Jani Salonen

Alavutelainen Olli Pollari sijoittui Uudenkaupungin ympäristössä ajetussa SM Oili Jalonen Rallissa luokkansa kolmanneksi. SM3-luokan kuljettaja kertoi olevansa tyytyväinen suoritukseen, mutta myös hampaankoloon jäi pureskeltavaa tulevaa ajatellen.

- Pitkin kautta ensimmäinen erikoiskoe on ollut haasteellinen, ei heti löydy rytmiä ja siinä menetetään aikaa. Alussa kertyneen eron kurominen on aina kokonaisuudesta pois, siinä on selkeä kehityskohta  ja pitäisi rohkeasti ajaa täysveto päällä ensimetreiltä lähtien, kommentoi Pollari.

Kisan jälkeisissä tunnelmissa Pollari katsoo, että mahdollisuudet myös parempaan oli olemassa. Mies jahtasi neljän erikoiskokeen jälkeen luokkansa toista sijaa, mutta huollon jälkeiset erikoiskoeajat notkahtivat. Yksiselitteistä syytä tähän ei ole löytynyt  ja analyysin tekeminen on edessä.

Huomionarvoista on se, että heikosti sujuneet erikoiskokeet olivat kahteen kertaan ajettavia, eikä niillä sattunut ajollisia virheitä tai muita siihen liittyviä tekijöitä. Myös nuotin mies kokee olleen riittävän nopea näille erikoiskokeille. Huolimatta näistä haasteista, mies täräytti vielä kilpailun päättäneelle Varhelan erikoiskokeelle luokkansa pohja-ajan.

Pollarin sijoitus SM3- luokan kokonaispisteissä on tällä hetkellä kolmas. Edellä menevät ovat kuroneet eron jo melko isoksi, mutta kolmannesta sijasta käydään vielä kovaa vääntöä.

Pollarin tavoitteena on saavuttaa kauden päätteeksi pronssinen mitali ja niskaan hengittävät Jussi Lindberg sekä Taisko Lario. Nämä miehet tulevat varmasti haastamaan Pollarin kaikin keinoin ja kauden päättävässä Tampereen SM osakilpailussa miesten takana pitäminen asetetaan tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa