Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemen pisteputki jatkui Uudessakaupungissa - ”Saatiin kauden paras kisa”

11.09.2017 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarjan toiseksi viimeinen SM-osakilpailu, SM Oili Jalonen -ralli, ajettiin lauantaina Uudessakaupungissa ja sen ympäristössä.

Uudenkaupungin soratiet olivat 20-vuotiaalle Jani Luhtaniemelle aivan uusia tuttavuuksia, ja nuottipäivän jälkeen SM3-luokassa kilpaileva tuusulalainen toivoi sateetonta kisapäivää. Näin ei kuitenkaan käynyt, aamupäivän neljä ensimmäistä erikoiskoetta vietiin läpi varsin kosteissa olosuhteissa.

- Ihan hyvin on mennyt tähän asti, mutta voimaa saisi olla Fiestassa enemmän, kun ei nuo tiet anna yhtään periksi. Seuraavalla lenkillä koitetaan saada vähän parempia aikoja, kun tiet on putsaantuneet ja kaksi pätkää on jo tuttuja, jutteli hyväntuulinen Luhtaniemi huoltotauolla.

Huollon jälkeen Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen jatkoivat hyviä suorituksia ja sijoittuivat päivän viimeisillä erikoiskokeilla jokaisella kymppisakkiin. Maalissa nähtiin syystäkin tyytyväinen kuljettajakaksikko:

- Kisa onnistui hyvin, nuotti oli hyvä ja loppupäivästä alkoi pätkäajatkin olemaan ihan kohtalaisen ok. Kokonaissuoritukseen ollaan ihan tyytyväisiä, varmaan paras SM-kisa mikä tänä vuonna ollaan ajettu. Eikä mitään menny rikki – paitsi peili!

SM3-luokan voittoon Uudessakaupungissa ajoi Emil Lindholm, joka voittonsa myötä vahvisti pistejohtoaan. Lindholmin seuraksi SM Oili Jalonen -rallin podiumilla nähtiin Miika Hokkanen ja Olli Pollari. Ensimmäistä kautta SM-sarjassa ajava Jani Luhtaniemi löytyy pistetaulukosta sijalta 15. 

Ralli SM-sarjan finaaliosakilpailu, RealPark - Lake City Rally, ajetaan Tampereella 29.-30.9.

Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa