Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemi Ford Motocraft Rally Teamin ilmoittamana Tampereelle

18.09.2017 / Anu Haapalainen

Tuusulalainen Jani Luhtaniemi kilpailee kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa Ralli SM –sarjan finaaliosakilpailussa Tampereella uuden tiimin väreissä. 

Kauden aiemmat osakilpailut 20-vuotias Luhtaniemi on kilpaillut oman Jani Luhtaniemi Racing Teamin ilmoittamana. Tampereen finaaliosakilpailussa, RealPark - Lake City Rallyssa, tiimi on Ford Motocraft Rally Team, jonka toista autoa ajaa laihialainen Niko Mäkinen. 

- Ihan uskomattoman hienoa, että tämmöinen tilaisuus tuli. Eipä siinä tarvinnut pitkää aikaa miettiä, tarttuako siihen vai ei. Iso kiitos Kumpumäen Artolle ja kaikille yhteistyökumppaneilleni tästä upeasta mahdollisuudesta. 

Luhtaniemi ajaa Ralli SM -sarjassa ensimmäistä kauttaan, ja sijoitus SM3-luokassa on tällä hetkellä viidestoista. SM-pisteitä on kerännyt kauden aikana 26 kuljettajaa. 

- Oma ajosuoritus ja luotto omaan tekemiseen on kasvanut sitä mukaa, mitä pidemmälle kausi on edennyt. Kalustossa olemme joutuneet antamaan toisille aika paljon periksi. Välillä se on turhauttanutkin. Tampereella ajamme Fiestalla, jossa nokkapellin alla on enemmän tehoja, kertoo Luhtaniemi innoissaan.

Luhtaniemen käskytettävänä syyskuun lopussa ajettavassa kauden päätöksessä on Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T. Mitään erityisiä tulostavoitteita ei kisaan ole asetettu.

- Viime vuonna Tampereella jäi kisa kesken ulosajon vuoksi. Nyt tavoite on päästä maaliin ja saada hyvä kisa kauden loppuun. Nyt, kun kalusto on tasavertaisempaa, on myös hyvä sauma verrata omaa vauhtia muiden äijien menoon. Totta kai hyvä suoritus ja sijoitus antaisi boostia myös ensi kauteen!

Ralli SM-sarjan finaaliosakilpailu, RealPark - Lake City Rally, ajetaan Tampereella 29.-30.9.

Kuva: Mikko Kuokkanen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa