Facebook Twitter Email Pinterest

133 osallistujaa Tampereelle - mestari Pietariselle Skoda Fabia R5

19.09.2017 / Sami Kolsi

Rallin SM-sarjan kauden 2017 seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun 29.-30. päivä Tampereen ympäristössä. Lake City Rally -nimeä kantava osakilpailu houkutteli Pirkanmaan legendaarisille teille osallistujia yhteensä 133 autokunnon verran.

Mukana ovat kaikki ennakkosuosikit ja haastajat, sillä panosta riittää: vain SM2-luokassa suomenmestaruus on ratkennut jo Eerik Pietariselle (SiAK), joka vaihtaakin luokkaa SM1:seen ja auton Mitsubishistä Skoda Fabiaan. Totaalisesti SM2-luokkaa dominoineen Pietarisen suorituskyky onkin nyt äärimmäisen mielenkiintoista nähdä uudessa luokassa.

Mikään hetken hairahdus ei uuteen luokkaan ja autoon siirtyminen Pietariselle taustatiimeineen ole.

- Kesäkuussa ajetun Kouvolan SM-rallin jälkeen jo alettiin selvittää erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta sitten tämä Toni Gardemeisterin R5-mallin Skoda Fabia valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, rallin nuoriin lupauksiin ehdottomasti lukeutuva 23-vuotias Pietarinen paljastaa.

Auton vaihtuminen isosta Mitsubishin Lancer Evo 9 -mallista uudemman sukupolven rivakkaan ja kompaktimpaan Skoda Fabiaan on melkoinen muutos kuljettajallekin.

- Skoda on niin paljon ketterämpi, että sitä pitää jo ylipäänsä ajaa eri tyylillä kuin Mitsubishiä. Kouvolan jälkeen kävimme sitä jo hieman kokeilemassa ja ajamme vielä testiä ennen Tamperetta, joten jonkun verran saan kilometrejä alle, mutta toki niitä tarvitsee rutkasti lisää, että auton kanssa pääsee täysin sinuiksi, Pietarinen analysoi.

Pietarinen ei vielä ainakaan suostu raottamaan tulevaisuutta ja sitä jatkuuko Skodalla ajaminen Lake City Rallyn jälkeenkin.

- Tampereelle on nyt kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset lähteä ja kun paineita ei ole oikein mihinkään suuntaan, niin varmasti pystyy myös siitä kisasta nauttimaan. Muutaman pätkän jälkeen nähdään sitten missä vauhdillisesti mennään. Tulevaisuudesta ei ole vielä mitään erikseen kerrottavaa, vaan ajetaan nyt tämä SM-kausi ensiksi pois alta. Tietysti toivotaan, että saadaan ajaa tällä kalustollaenemmänkin, Pietarinen toteaa.

Kaikki osallistujat näet tästä.

Kuva: TGS Worldwide

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa