Facebook Twitter Email Pinterest

Leo-Pekka Tähti tukemaan Turvassa Tiellä -hanketta

22.09.2017 / AKK-Motorsport ry

Päivä oli tuulinen, mutta Leo-Pekka Tähti hyväntuulinen. Vuoden Urheilijaa kuvattiin Helsingin Tervasaaressa AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjaan, jossa kymmenen julkisuudesta tuttua huippu-urheilijaa ja vaikuttajaa esittävät kukin oman lupauksensa liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Tähti oli valinnut näkökulmakseen turvavyön käytön. ”Autoni ei liikahda, ennen kuin jokaisella on turvavyö kiinnitetty”, hän painottaa.

”Turvavyö suojaa kaikelta. Olen nähnyt sen itse ja kokenut valitettavasti myös kolarin kautta. Vaikka tärkeintä on se mitä ratin ja kuljettajan välillä tapahtuu, turvavyö tulee tärkeysjärjestyksessä heti toisena”, maailman paras ratakelaaja kuvailee.

Autolla paljon liikkuva Tähti ymmärtää, että tulipalokiireessä tai takapenkkimatkustajana turvavyön kiinnitys ei välttämättä aina tunnu tarpeelliselta. Mutta sitä se on, kaikista tarpeellisin liike ennen liikkeelle lähtöä.

”Teko on pieni ja nopea mutta tosiasiassa kaikista suurin ja tehokkain: yhdellä klikkauksella voi varmistaa oman ja läheisten turvallisuuden, ja pelastaa henkiä. Olen itse tunnollinen turvavyön käyttäjä ja huolehdin, että se on muillakin päällä. Turvavyön käyttö on hyvä juurruttaa rutiiniksi jo lapsena”, Tähti pohtii.

Tähti antaa julkisen lupauksensa turvavyön käytöstä osana Turvassa Tiellä -hankkeen kymmenosaista videosarjaa, jonka ensimmäiset osat julkaistaan nyt kuluvana syksynä. AKK:n ja hankekumppaneiden koostamissa videoissa urheilun huippuammattilaiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat tuovat esille itselleen tärkeitä, liikenneturvallisuuteen liittyviä sääntöjä. Lupauksien punaisena lankana kulkevat ns. Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat hankkeen ydinsanoma. Tähti on järjestyksessään toinen julkistetuista kampanjakasvoista, aiemmin kampanjaa on lähtenyt tukemaan kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

Turvassa Tiellä -videokampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin, tärkeisiin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Videot tuodaan julki Turvassa Tiellä -hankkeen kanavien kautta asteittain alkaen lokakuusta 2017, jatkuen aina vuoteen 2018.

Turvassa Tiellä on autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, yhteiskuntavastuuhanke, jota on toteutettu vuodesta 2013 alkaen. Valtakunnallinen hanke vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -kampanjaa. Hanke tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa, kuten Suomen MM-rallissa ja SuomiAreenassa. Hankkeen kumppaneina toimivat Suomen Autokoululiitto, NEP Finland, Nokian Renkaat, BMW Suomi ja Lasol.

www.turvassatiella.fi
facebook.com/TurvassaTiella
Instagram.com/TurvassaTiella
Anna oma liikennelupauksesi: turvassatiella.mypose.fi

Kuva: AKK/Miika Kainulainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa