Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: Rallin SM-finaalissa meillä ei ole hävittävää

26.09.2017 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan ratkaisut ajetaan tulevana viikonloppuna Pirkanmaalla Lempäälässä. Kaksipäiväisessä finaaliosakilpailussa on jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet, joten SM2-luokkaa lukuun ottamatta suomenmestarien nimet selviävät vasta lauantai-iltana kilpailun  
maalissa Lempäälässä.
 
SM1-luokan toiselta sijalta finaaliralliin starttaava Hannu´s Senior Rally Teamin Juha Salo hakee päätöskisasta uransa yhdettätoista  mestaruutta. Luokan mestaruustaistelussa ennakkoasetelma on se, että Salon voittaessa hän on mestari, mikäli SM1-luokan pistejohdossa ajava Teemu Asunmaa jää neljänneksi tai tätä heikommalle sijalle.
 
- Tällä kertaa pääsemme starttaamaan paineitta reitille. Meillä on jonkin värinen mitali varma, mestaruutta totta kai tavoitellaan ja siinä taistelussa meillä ei ole hävittävää. Pistetään menemään kaikki mitä löytyy, Salo suunnittelee.
 
Mestaruudesta taistelevat Salo ja hänen kartanlukijansa Jarno Ottman starttaavat reitille Asunmaan perään. Kärkikaksikko avaa reittiä, kun Asunmaa ajaa lähtönumerolla 1 ja Salo numerolla 2.
 
- Kun pääsemme ajamaan kärjessä niin voimme käyttää tietä enemmän hyödyksi, mutta samalla puhdistamme ajolinjaa irtohiekasta takanamme ajaville. Meille molemmille liukkautta riittää ja siksi veikkaan, että takanamme (Marko) Mänty, (Jesse) Turunen ja (Eerik) Pietarinen tulevat kovaa.
 
- Viikonlopun aikana reitillä ajetaan ainoastaan Uskilan EK:n kahdesti. Muilla pätkillä piirrämme ajolinjoja ja kärsimme siitä  
jonkin verran, Salo muistuttaa. Viime viikonlopulla ajetuissa testeissä Salo sääti Peugeot 208 T16 R5:n hyvään iskuun.
 
- Automme toimii hienosti, kuten edellisessä kisassakin Uudessakaupungissa. Juuri tuohon kisaan kisaan muutin hieman ajotyyliäni ja -tapaani, ja se toi hyvän tuloksen. Auto tuntui testeissä hyvältä, joten viikonloppuna ei pidä ihmetellä mitään vaan  
antaa mennä vaan.
 
Salo tietää omasta kokemuksesta, että jonkun määrätyn sijoituksen varmistaminen on aina helpommin sanottu kuin tehty.
 
- Autoa kuuntelee varmasti ihan eri tavalla kun ennen. Pitkä viikonloppu tiedossa, ja maaliin meidän molempien pitää myös päästä. Aiomme Jarnon kanssa pitää pätkillä hauskaa ja katsotaan, mitä siitä sitten seuraa, Salo suunnittelee.
 
Lempäälässä ja Pirkanmaalla ajettava ralli SM-sarjan finaaliosakilpailu Real Park - Lake City Rally käynnistyy Lempäälän Real Parkist perjantaina 29. päivä syyskuuta klo 18.01 kolmella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 23,86 km. Ralli jatkuu 30. syyskuut lauantaina klo 9.01 alkaen. Ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,22 km. Rallin voittajia odotetaan maaliin Lempäälän Real Parkiin klo 18.41 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa