Facebook Twitter Email Pinterest

Tade Lario hyökkää mukaan SM3-luokan mitalitaisteluun

28.09.2017 / Tade Larion tiedotus

Helsinkiläinen rallilupaus Taisko "Tade" Lario starttaa kovin odotuksin lauantaina Pirkanmaalla Lempäälässä ajettavaan kauden viimeiseen SM-ralliin. Lario hakee SM3-luokassa kartturinsa Tero Nättiahon kanssa voittoa, mikä nostaisi parivaljakon vähintään pronssimitalille. 

Peugeot 208 R2:lla ajava Lario on ennen kauden päätöskisaa luokassaan viidentenä, mutta edellä Olli Pollari ja Jussi Lindberg majailevat vain kahden pisteen päässä. Myöskin toisena oleva Miika Hokkanen on vielä tähtäimessä. Viimeisessä kisassa on jaossa puolitoistakertaiset SM-pisteet.  

- Tänään torstaina pyöritellään vielä shakedown ja se on meille viimeinen testi. Sunnuntaina ajettiin isompi testi ja auto on erittäin hyvässä iskussa. Kaikki on kunnossa kauden loppuhuipennusta varten, Lario paaluttaa. 

- Tämä on SM-sarjan tärkein kisa, kun mitalit jaetaan lopullisesti. Siitä lähdetään, että mitskujen kanssa lähdetään kotiin. Voittotilin aion täällä avata. Se on selkeä tavoite. Jos jostain syystä vauhti ei riitä, niin sitten varmistellaan jonkun värinen mitali kotiin viemisiksi, Lario jatkaa. 

Edellinen SM-kisa Uudessakaupungissa päättyi Larion osalta keskeytykseen. Syykin löytyi lopulta, kun mies itse tutki autoaan yötä myöten. 

- Vika löytyi lukon ramppikulmasta. Sen takia auto tempoili mihin sattuu. Itse sitä tutkin yötä päivää ja säädin auton kuntoon. Nyt ajelen täysperävaunulla kohti Tamperetta eli aika kokopäiväistä on tämä rallikuskin elämä, Lario naureskelee. 

Larion kiireet eivät suinkaan helpota, vaikka rallin SM-kausi päättyy tulevaan viikonloppuun.

- Maanantaiaamuna ollaan jo kahdeksalta Barcelonassa ja tarkoitus on nuotittaa Katalonian MM-rallin pätkät tulevaisuutta varten. Ensi viikonloppuna ajamme Ranskassa Peugeot Cupin viimeisen sorakisan. Hommia siis riittää, 21-vuotias tulevaisuuden lupaus myhäilee. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa