Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Eronen ajoi pronssille savuverhon saattelemana

02.10.2017 / Jarno Saari

Ralli SM -kauden päätöskilpailu Lempäälässä tarjosi viikonlopun aikana paljon jännitystä sekä värikkäitä vaiheita kaikissa kilpaluokissa. Janne Eronen taisteli vaikeuksien hidastamana maaliin ja varmisti SM-uransa ensimmäisen mitalin pronssisen lätkän myötä.
 
Nelivetoisten autojen SM2-luokassa mestaruus oli varmistunut jo aiemmin, mutta kahdesta himmeämmästä mitalista väänsi kolme autokuntaa. Lähtökohdat päätöskisaan olivat sellaiset, että Janne Eronen, Timo Mäenpää tai Ville Hautamäki olisi luokkavoitolla SM-hopealla.
 
Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla kilpaileva Eronen oli hopeakamppailussa niskan päällä, mutta alkupätkillä oli tiukkoja tilanteita.
 
- Spinnasin aivan ekassa mutkassa. Sitten toisella EK:lla havaitsin Mäenpään ajaneen ulos. Kilpakumppanin autoa nostettiin juuri tielle. Sen jälkeen pätkän loppuosan ajoin todella huonosti – tuskin koskaan olen ajanut niin heikosti, Eronen kertasi.
 
Lyhyen avauspäivän jälkeen Eronen oli kolmantena, mutta silti 0,2 sekuntia Hautamäen edellä.
 
- Toisen päivän suunnitelmana oli lähteä ajamaan eroa kärkeen kiinni sekä samalla päästä Hautamäeltä karkuun. Sellainen taktiikka sopi minulle paremmin kuin varma maaliin ajelu, joka sekin olisi myös hopean varmistanut.
 
Eronen oli toisena, 15 sekunnin päästä kärjestä, mutta jo 44 sekuntia Hautamäen edellä, kunnes epäonni astui kehiin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.
 
- Pätkän lähdössä katkesi voimansiirrosta väliakseli ja autosta tuli takavetoinen. Ei voinut ajaa kuin puolikaasulla. Hopea hävittiin siinä, mutta loppuun asti sinnittelyllä saatiin sentään pronssia sarjasta, savuavalla autolla maaliin saapunut Eronen summasi.
 
Janne Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä putosivat SM2-luokan päätöskisan tuloksissa neljänneksi, mutta se riitti kuitenkin kaksikolle pronssimitaleihin vaiherikkaan kauden päätteeksi.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa