Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm starttaa Grönholmin Skoda R5:lla rallikauteen 2018

16.12.2017 / Marko Mäkinen

Rallin SM3-luokassa viime kaudella SM-hopeaa ajanut ja Suomen MM-rallin Tulevaisuuden tähti 2017 –kilpailun voittanut Emil Lindholm, 21, vaihtaa luokkaa ja ottaa samalla merkittävän askeleen ralliuralla eteenpäin. Lindholm nähdään alkavalla kaudella Marcus Grönholmin GRX-tallin nelivetoisen Skoda Fabia R5:n ratissa, kartanlukijanaan Mikael Korhonen, 32.
 
Marcus Grönholm kertoo, että Lindholmin ja GRX-tallin yhteisen projektin nimi on GRX Try Out 2018. Tiimin huoltoinfrastruktuurista vastaa Printsport ja Lindholmin päämekaanikkona toimii Markus Paananen, jota avustavat Markus Jalas ja Sami Raatikainen.
 
- (Emil) Lindholm vuokraa kalustomme meiltä. Hänellä on ollut nousujohteinen ralliura, joten haluamme samalla katsastaa Emilin kyvyt tulevaisuutta ajatellen. Kutsumme projektia kiekkotermein Try Outiksi, Grönholm selventää projektin taustoja.
 
Lindholmin ja Korhosen alustavaan kilpailuohjelmaan kuuluu ralli SM-sarja ja Jyväskylässä ajettava rallin Suomen MM-osakilpailu Neste Ralli.
 
- Tämä on upea mahdollisuus. Kiitos Marcukselle (Grönholm) ja kaikille yhteistyökumppaneilleni. Syksy oli hektinen kaikin puolin, mutta kaikista vaihtoehdoistani tämä oli ehdoton ykkönen. Ralli SM-sarjan ohella ajamme Skodalla myös heinäkuun lopulla Jyväskylässä. Toivotaan, että kauden edetessä voisimme lisätä kalenteriimme yksittäisiä kilpailuja lisää.
 
Lindholm tietää, että siirtyminen etuvetoisesta ralliautosta nelivetoiseen vaatii oman aikansa. Myös nuotituksen kanssa pitää tehdä lisää töitä ja tämä työ käynnistyi välittömästi viime kauden jälkeen.
 
- Aloitimme Mikaelin kanssa heti syksyllä tekemään nuotituksen eteen töitä. Nopealla autolla ajaminen tuo omat haasteensa. Vauhtia on selvästi enemmän, joten nuottien toimivuus korostuu. Enää ei voi mennä ihan jokaiseen paikkaan kaasu pohjassa ja yhtä r
rohkeasti kuin etuvetoisella R2-autolla.
 
Lindholm tutustui Skodaan ensi kertaa perjantaina Keski-Suomessa Hirvimäessä, jossa tiimi ajoi kauden ensimmäisen testin.
 
- Hieno auto kaikin puolin ja upea ajaa. Ajoimme noin sata kilometriä ja mielestäni pääsin nopeasti auton kanssa sinuiksi. Kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa tarkoitus on kerätä kokemusta ja hakea autoon tuntumaa. Henkilökohtainen tavoitteeni on ajaa talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa kärkikolmikossa.
 
Emil Lindholmin alustava kilpailuohjelma 2018:
25.-27.1. SM Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
16.-17.2. SM Vaakuna Ralli, Mikkeli
3.3. SM Itäralli, Joensuu
18.-19.5. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
15.-16.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
26.-29.7. Suomen MM-osakilpailu Neste Ralli, Jyväskylä
31.8.-1.9. Enset SM-Ralli, Sastamala-Huittinen
28.-29.9. SM Ralli Turku, Turku
 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa