Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkinen ja Jarno Ottman istuvat samaan autoon kaudeksi 2018

05.01.2018 / Toni Lönnroos

Niko Mäkinen lähtee rallin SM-kauteen vierellään uusi, erittäin kokenut kartturi Jarno Ottman. Ottman on hoitanut tehtäviään jo kahdeksantoista kauden ajan. Hän on ollut luotsaamassa niin Joonas Soilua, Joni Nikkoa, Jarkko Nikaraa kuin Juha Saloakin.

 - Tarkoitukseni oli jättäytyä sivummalle aktiivisesta kartturoinnista, käydä vain silloin tällöin jonkun kyydissä valikoituja kisoja kiertämässä, mutta kun Niko otti yhteyttä, niin pyysin häneltä pientä aikalisää ajatusteni selvittämiseen. Parin päivän aikana mieli kirkastui ja huomasin että alan innostua ajatuksesta, joten puhelin käteen ja soitto Nikolle, siinä sinetöitiin tulevan kauden yhteistyö. Katsoin Nikon ajamista, keskustelin tiimin kanssa ja nyt ollaan täynnä virtaa valmistautumassa alkavaan kauteen. Mukava lähteä nuoren ja nälkäisen kaverin kyytiin, uskon että pystyn antamaan Nikolle myös vinkkejä ja opastusta, joten tästä tehdään hyvä kausi, Ottman kertoo.

Mäkinen ja Ottman ajavat Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä SM3-luokassa, auto on sama Ford Fiesta kuin viime kaudellakin. Ottman tuo tiimiin kokemusta Pohjanmaan mitalla.

 Kävin läpi erinäisiä vaihtoehtoja kuka Antin (Haapala) paikan täyttäisi ja tulin siihen tulokseen, että haluan vierelleni kartturin jolla on kokemusta, ja joka pystyisi ajamiseen tuoda lisää vauhtia omaslla osaamisellaan. Sitten tuli mieleen Jarno. Soiteltiin, ja melko nopeasti päästiin sopimukseen ensi kaudesta. Jarno sanoi katsoneensa incarejani ja hänellä oli ainakin nuottiin jotain ehdotuksia, miten helpottaa ja yksinkertaistaa sitä. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta uskon että tästä tulee erittäin hyvä yhteistyö, kertoo Mäkinen.

SM-sarja alkaa tammikuun 25. päivä perinteisesti Rovaniemellä ajettavan Arctic Lapland Rallyllä. Tuttavallisemmin Tunturirallin nimellä tunnettu kilpailu on hyvä testi parivaljakon yhteistyöstä.

 - Nyt ollaan ottamassa tuntumaa autoon ja hiomassa yhteistä säveltä. Moottoriin on saatu uutta raikkautta ja tuntuu että ajaisi ihan eri autolla kuin viime kaudella, niin pirteältä laite tuntuu. Jarno on jo antanut muutamia vinkkejä ajamiseen, joten katsellaan yhdessä millaisia nuotteja vihkoon raapustellaan. Ennen SM-kautta ajetaan yksi kisa testaten pakettia, kun loppiaisena kurvaillaan Piippola Ralli. Meillä on molemmilla sellainen olo, että alkaisi jo sarja, kaksikko päättää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa