Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Koski-Lammilla edessä ensimmäinen Arctic Lapland Rally

24.01.2018 / Koski-Lammi Motorsport

Heikki Koski-Lammi suuntaa ensimmäistä kertaa kohti Rovaniemellä ajettavaa Tunturirallia. Aiempina vuosina budjettisyistä kilpailua ei ole pystytty ajamaan, mutta tänä vuonna uuden kaluston ja luokan siivittäminä tarkoituksena on ajaa koko SM sarja Tunturia myöden. Hondan jälkeen hyppääminen pieneen ja pippuriseen Citroen C2:seen on ollut iso askel Heikille. Testeissä on ollut teknisiä ongelmia, mutta viat on nyt selvitetty. Kilpailuun valmistavissa valotesteissä auto pelasi hienosti.

- Citroen tuntuu hyvin ketterältä ja menevältä autolta. Koko ajan ajo alkaa paranemaan ja auto sopimaan käteen. Testikilometrejä olisi saanut olla enemmän, mutta hyvän tuntuman autoon olen silti saanut. Ensimmäistä kertaa osallistun Tunturiralliin ja odotan hienoa kokemusta mahtavien penkkojen välissä, kertoo Heikki Koski-Lammi luokkavaihdoksestaan ja odotuksistaan kauden avaavaan kilpailuun.

Kartanlukija Kari Luomalla on kokemusta Citroenin kyydissä istumisesta Kristian Kiviniemen kanssa. Tunturirallin ensikertalainen hän ei myöskään ole.

- Auto tuntuu erittäin hyvältä ja nopealta autolta. Heikki on päässyt hyvin sisään auton kanssa. Kun tekniset murheemme on selvitetty, niin olen ilman muuta luottavaisin mielin näin Tunturirallin alla. Tunturissa pitää muistaa pitää pää kylmänä ja maltti tulee olemaan valttia, kuvailee Kari Luoma tuntemuksiaan pohjoisen reissusta.

Kuva: Koski-Lammi Motorsport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa