Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala väläytteli vauhtiaan Mikkelin SM-rallissa

19.02.2018 / Ville Karjalainen

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Etelä-Savon vauhdikkailla teillä. Sarjan avausosakilpailussa, Arctic Lapland Rallyssä neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt jyväskyläläinen Henri Hokkala, 23, jatkoi taistelua Mikkelissä kovatasoisen SM3-luokan kärkikahinoissa ja sijoittui neljänneksi, jääden kolmannesta sijasta vain 8,7 sekuntia.

-  Mikkelissä tiestö oli huomattavasti haastavampaa kuin Rovaniemellä ja se auttoi meitä paljon. Onnistuimme nuotituksessa ja pääsimme hyvällä fiiliksellä liikkeelle. Lauantai aamun ekalle lenkille ei kuitenkaan aivan saatu nostettua riskitasoa haluttuun korkeuteen. Ensimmäisen tauon jälkeen vauhtimme parani ja pystyimme antamaan painetta kärkikuljettajille. Neljännelle erikoiskokeelle syntyi uran ensimmäinen pohja-aika SM-ralleissa. Ei varmaan kovin moni olisi uskonut, että vanhalla Fiestalla kerkeäisi vielä kärkikamppailuihin mukaan, Hokkala arvelee.

Hokkalan vauhti oli koko kilpailun ajan nousujohteista ja neljänneltä erikoiskokeelta alkanut loppukiri alkoikin tuottaa tulosta. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen sijoitus olisi noussut jo kolmanneksi, mutta pätkän lähdössä tapahtunut lapsus ja siitä seurannut 10 sekunnin aikarangaistus pudotti sijoituksen takaisin neljänneksi. Jäljellä oli kuitenkin vielä viimeinen, 24 kilometriä pitkä erikoiskoe, joten kaikki oli vielä avoinna.

- Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä päätettiin, että otetaan ajamalla vielä se kolmassija takaisin. Näin jälkeenpäin väliaikoja seuranneena se olisikin ollut mahdollista, mutta tällä kertaa loppukiri ja taistelu palkintosijoituksesta tyrehtyi kuitenkin aiemmin reitille lähteneen kilpailijan valitettavan ulosajon seurauksena, kun auto oli tukkinut tien ja lääkintäkalustoa odotettiin paikalle. Kaukana ei ollut, että tilanteessa olisi myös syntynyt ylimääräistä vahinkoa. Tulimme paikalle viitosvaihde pykälässä ja jostain kumman syystä varoitusta ei ollut lainkaan. Jouduimme väistämään kovasta vauhdista hankeen, ettemme olisi ajaneet edessä olleiden kilpakumppaneiden ylitse. Onneksi tällä kertaa tästä vaaratilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja rikkoontuneilla puskurin kappaleilla, Hokkala kertaa loppulenkin erikoisia tapahtumia.

- Ennen kilpailua sanoin, että tyytyväinen täytyy olla, jos pystytään olemaan tässä kisassa yksi nopeimmista kaksivetokuskeista. Periaatteessa ajamalla se onnistui, mutta tuli siinä samalla lahjoitettua kolmossija toisiksi viimeisen erikoiskokeen vilpin ansiosta. Noh, laitellaan vehkeet taas iskuun ja Joensuussa sitten kokeillaan uudestaan, päättää Hokkala.

Mikkelin neljäs sija toi jälleen lisää tärkeitä sarjapisteitä tilille. Seuraavaan ralliin Hokkala starttaa SM3-luokan neljänneltä sijalta. Taistelu suomenmestaruuspisteistä ja Tulevaisuuden tähti -tittelistä jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa, kun vuorossa on sarjan kolmas osakilpailu, OunevaGroup SM-Itäralli.

Voit seurata tiimin kuulumisia Facebookissa (Hokkala Racing) sekä Instagramissa (hokkalaracing).

Kuva: Jarkko Ruotsalainen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa