Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Leinonen SM3-sarjan pisteille myös uransa toisessa SM-rallissa

19.02.2018 / Pirkka Syvänoro

Kajaanin UA:n 19-vuotias Heikki Leinonen sijoittui 9:ksi ja nappasi viisi SM-pistettä myös kauden toisesta SM-osakilpailusta SM Vaakuna Rallista, joka ajettiin Mikkelin ympäristön nopeilla ja vaativilla teillä 16. - 17.2.2018. SM3-luokan pistetaisto kiristyientisestään, kun mukaan ilmoittautui peräti 22 kuljettaa eli kolmannes enemmän kuin avauskisassa.

Perjantaina Mikkelin raviradalla kurvaillun yleisöerikoiskokeen jälkeen päästiin tositoimiin. Lauantaina ajettiin kaikkiaan kuusi erikoiskoetta Etelä-Savon kovavauhtisia ylityksiä sisältäneillä kovavauhtisilla teillä, joista Tuomioja ja Hangastenmaa vedettiin kahteen kertaan.

Mikkelin seudun pätkät olivat todellakin aivan erilaisia kuin kolme viikkoa aikaisemmin Tunturin pienemmät ja tekniset tiet, Heikki totesi. Nyt tultiin todella isoa ja kovaa yli kääntyilevien nyppyjen! Harmittavasti viimeinen 24 kilometrin pätkä jouduttiin perumaan edellä ajaneen kilpailijan rajun ulosajon seurauksena. Heikki totesikin, että uudesta ja erilaisesta tiestöstä olevaan vähäiseen kokemukseen nähden ek-ajat olivat ihan vertailukelpoisia, kun luokan kokeneelle kärjelle jäätiin nyt parhaimmillaan noin sekunti/kilometri.

Myös Peugeot toimi ja huolto pelasi, Heikki jatkoi. Kaiken kaikkiaan hauskaa oli ja kisasta jäi hyvä fiilis – oppia tuli taas roppakaupalla. Jo vajaan kahden viikon kuluttua päästään taas vetämään, kun lauantaina 3.3. ajetaaJoensuussa talvikauden päätöskisa. Nostetaan vielä vähän vauhtia ja ajetaan talvikauden pisteputki täyteen, Heikki ja Mika lopettelivat ennen kotimatkaa.

Kuva: Lasse Heimala

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa