Facebook Twitter Email Pinterest

Vaakuna-Ralli keräsi jälleen kiitosta

21.02.2018 / Anu Haapalainen

Viime viikonloppuna Mikkelissä järjestetty Ralli SM -kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli, onnistui erinomaisesti. Kiitosta sateli niin kilpailijoilta, katsojilta kuin viranomaisiltakin.

SM Vaakuna-Rallin järjestämisvastuu on Mikkelin Urheiluautoilijoilla. Erikoiskokeiden ja huoltoparkin järjestämiseen osallistuu seuroja ja yhteisöjä niin Mikkelistä kuin lähikunnistakin. Myös Mikkelin kaupunki on myös vahvasti mukana tapahtumassa.

- Kilpailumme oli varmastikin yksi kovimmista SM-tason rallikilpailuista kautta aikojen. Tämän kokoluokan tapahtuma on suuri ponnistus seurallemme, eikä hieno tapahtumaviikonloppu onnistuisi yksin. Iso kiitos kuuluu siis kaikille yhteistyökumppaneille, naapuriseuroille ja muille alueen järjestöille ja kyläyhteisöille, Vaakuna-Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Aulis Ahonen kiittelee.

Ralli SM -sarja elää hyvää nousukautta. SM-sarjan kestomenestyjien sekä nuorten haastajien lisäksi Vaakuna-Ralliin osallistui myös tämän hetken kuumin kansainvälinen ralliässämme Kalle Rovanperä. Eteläsavolaisittain mielenkiintoa kisaan toivat SM-kauden Mikkelistä avannut Jari Ketomaa sekä Jani Paasonen ja Toni Kuhanen. Nosteessa oleva sarja, mielenkiintoiset kuljettajat sekä kaunis talvisää saivat yleisön hyvin liikkeelle.

- Kilpailunjohtajan näkökulmasta kisaviikonloppu meni erittäin hyvin. Kilpailu eteni aikataulussa ja isommilta katkoilta erikoiskokeilla vältyttiin. Yleisöä oli erittäin hyvin liikenteessä niin erikoiskokeilla kuin huoltoparkissa ja Mikkelin torillakin. Myös viranomaisten näkökulmasta Mikkelissä vieraili erittäin hyvin käyttäytynyttä rallikansaa, sillä viikonloppu ei esimerkiksi poliisin tilastoissa poikennut normaalista viikonlopusta, kertoo kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen.

Samaan kiitokseen yhtyy myös reittijohtaja Jari Jakonen:

- Ralliyleisö käyttäytyi reitin varrella pääsääntöisesti erittäin siivosti ja ohjeita noudattaen, joten meillä oli helppo työ saada reitti ja sen ympäristö kuntoon kisan jälkeen. Vaikka tammikuussa näytti jo pahalta, kestivät jopa kahteen kertaan ajettavat rallitiet erittäin hyvin piikkipyöriä, eikä suurempia vahinkoja sattunut.

Jo kymmenennen kerran SM Vaakuna-Rallin avaus järjestettiin Mikkelin Raviradalla. Tällä kertaa Kalevankankaalla tarjottiin urheilufaneille todellinen savolainen superperjantai, kun Vaakuna-Ralli ja Mikkelin Jukurit järjestivät Winter Power Night -yhteistapahtuman. Vaikka väkeä oli liikkeellä paljon, pahimmilta ruuhkilta vältyttiin ja yleisö sai nauttia urheiluviihteestä koko rahan edestä.

- SM Vaakuna-Rallin avannut yleisöerikoiskoe näyttävine oheisohjelmineen onnistui jälleen erinomaisesti. Väkeä oli paikalla todella paljon, varsinkin kun ottaa huomioon samaan aikaan käydyn jääkiekon liigaottelun. Erityisen ilahtunut olen siitä, että raviradan yleisössä näkyi paljon lapsiperheitä. Sieltä kasvaa tulevaisuuden rallikatsojia, kertoo raviradan järjestelyistä vastannut Jari Outinen tyytyväisenä.

Tapahtuman jälkityöt ovat vielä kesken, ja esim. lipunmyynti- ja yleisömäärät selviävät lähiaikoina.

SM Vaakuna-Ralli on ollut yhtäjaksoisesti rallin SM-kalenterissa jo 16 vuotta. Nyt tähän jatkumoon on tulossa vuoden tauko.

- AKK:n rallin sarjatyöryhmä on päättänyt ns. rotaatiomallista, jossa kaksi kisajärjestäjää muodostaa parin ja näiden kilpailut järjestetään vuorovuosin. Näin useammalla seuralla on mahdollisuus järjestää SM-osakilpailu, kertoo Vaakuna-Rallia sarjatyöryhmässä edustava MikUA:n puheenjohtaja Jari Jakonen.

Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan Mikkelin seudulla siis näillä näkymin vuonna 2020. Ajetaanko tuolloin talvella vai kesällä, se jää nähtäväksi.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen 

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa