Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa hamuaa tulosparannusta SM-Itärallista

02.03.2018 / Jani Salonen

Mikkeliläinen Jari Ketomaa tavoittelee Joensuussa ajettavasta SM- Itärallista tulosparannusta. Edellisessä osakilpailussa SM- sarjaan paluun tehnyt konkarikuljettaja on analysoinut R5-luokan Hyundai i20 auton dataa tarkalla silmällä ja nyt mies saattaa Itä-Suomen vuoristoradoille Rallybaron tiimin uusimman Hyundain.

- Onhan se mahtavaa käskeä uunituoretta Hyundaita! Tulee sellainen pikkupoikamainen fiilis, ihan kuin saisi karkkipäivän namut käteensä, toteaa Ketomaa.

Mikkelissä mies starttasi matkaan hyvän testipaketin saattelemana ja päätarkoitus oli ajaa kilometrit täyteen. Tuloksena yleiskilpailun seitsemäs sija. Ketomaa katsoo kilpailun tason olleen poikkeuksellisen korkea ja kokee kisavauhdin olleen sitä, mihin hän varmalla ajolla kykeni. Mies kuitenkin myöntää, ettei ole täysin tyytyväinen tulokseen ja tarkoitus on saattaa autokunta Itärallissa paremmille sijoille. Realistisesti kilpailemiseen suhtautuva Ketomaa on kuitenkin sisäistänyt, ettei tilanne parin viikon takaisesta ole juurikaan muuttunut.

- Samat miehet vastassa ja kovaa täytyy mennä alusta saakka. Siihen ei muuta lääkettä ole kuin antaa parhaansa alusta alkaen. Tuore auto vastaa samanlaista Hyundaita millä kilpailin Mikkelissä ja peruskuviot ovat sen osalta kunnossa. Käytiin ajamassa testiä ja kokeiltiin hieman erilaisia säätöjä, perusjuttujen läpikäyntiä. Luottavaisin mielin lähdetään kisaan.

Itärallista Ketomaa nostaa esiin hyviä muistoja ja kertoo, miten kilpailu on tarjonnut hänelle rallin kumpaakin puolta. Viimeisin kisa vuodelta 2013 päättyi keskeytykseen moottoririkon vuoksi, mutta päällimmäisenä on mielessä voitto vuodelta 2009. Tuolloin mies kävi taistelua Suomen Mestaruudesta ja kauden päätteeksi otti sen nimiinsä,

- Lämpimin mielin palaan näille teille. Pidän niiden luonteesta, sillä täällä on sulauduttava osaksi autoa, vieden sitä äärirajoilla jokaiseen ylitykseen ja mutkaan. Onnistuminen maineikkaassa kisassa antaa aina lisäarvoa lopputulokseen, päättää Ketomaa. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa