Facebook Twitter Email Pinterest

Euron vika pysäytti Salon Joensuussa

04.03.2018 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan talvikausi päättyi Hannu´s Rally Teamin Juha Salon ja Topi Luhtisen osalta valtavaan pettymykseen. Kaksikon matka päättyi heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kytkinrikkoon. SM Itärallin avauspätkästä (13,08 km) muodostui Salolle nimensä mukaisesti Kauhee.
 
- Huomasin puolessa väliä erikoiskoetta, että nyt on jotain rikki. Noin kolme kilometrin ennen EK:n maalia painoin yhdessä risteyksessä kytkimen pohjaan, jonka jälkeen tiesin, että kytkin ei toimi. Ajoimme pätkän maaliin, mutta ilman kytkintä jatkoon ei ollut enää asiaa. Moottorin starttimoottori ei vain jaksa pyörittää nykyisiä R5-autoja vaihde päällä eteenpäin niin että moottori käynnistyy.
 
- Kytkimen toimimattomuuden aiheutti euron maksavan alumiinisen liittimen halkeaminen. Harmittaa ihan pirusti. Kisa lähti todella hyvin liikkeelle. Ajoimme ykköspätkälle murheista huolimatta viidenneksi nopeimman ajan. Ajomme oli täysin riskitöntä, joten minimitavoitteemme ajaa kolmen nopeimman joukkoon olisi varmasti täyttynyt.
 
Kuluneesta talvikaudesta muodostui rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin pitkän ralliuran vaikein ja haastavin.
 
- On ollut omia töppäyksiä, mutta myös hurja määrä huonoa tuuria ja epäonnea. Auto ja renkaat ovat kyllä hienossa iskussa kesää varten. Ei tälle voi mitään. Tämä on motorsporttia ja nämä täytyy vain hyväksyä. Tästä noustaan vielä ylös, Salo lupaa.
 
Ralli SM-sarja siirtyy Joensuusta kevättauolle. Sarja jatkuu 18.-19. toukokuuta SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa. Kesäkauden ohjelmassa on kaikkiaan neljä SM-osakilpailua. Sarja päättyy syyskuun lopulla Salon ja Turun seudulla ajettavaan SM TeijoTalot -ralliin.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa