Facebook Twitter Email Pinterest

Patric Öhmanille kauden ensimmäinen pisteetön SM-ralli

07.03.2018 / Jari Hotti

Go4Speed Motorsportin Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Aki Sparren kanssa sijoittui viime lauantaina Joensuun ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa SM3-luokassa sijalle 12.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-pisteiden ulkopuolelle jäänyt Öhman oli rallin jälkeen pettynyt suoritukseensa. Patric Öhman avasi Joensuun SM-rallin SM3-luokan 10. nopeimmalla ajalla, mutta sen jälkeen seuraavilla viidellä erikoiskokeella sijoitus painui kärkikymmenikön ulkopuolelle. Vaikka Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallien tavoin myös talvikauden päätösosakilpailu toi tuloksen ja maaliin päästiin, niin se ei tässä kohtaa suuremmin hymyä Öhmanin kasvoille kuitenkaan tuonut.

- Maaliin päästiin, siinäpä ne parhaimmat uutiset sitten olikin. Suoraan kun sanotaan, niin ei se nyt kauhean paljon lämmitä. Pettymys on päällimmäinen tunne. Odotin itseltäni parempaa suoritusta. Jostain syystä se vaan ei lähtenyt koko päivän aikana. Vaikka yritettiin tulla, niin silti vaan jäätiin ja jäätiin, Öhman harmitteli.

- En tiedä menikö sitten paikoitellen yliyrittämiseksi, varmaan sitäkin. Joku siinä mätti. Ja loppuiko sitten vaativilla ja vauhdikkailla teillä kantti kesken niissä kohtaa missä muilla sitten sitä vielä riitti. Omasta mielestä, niin kuin sanoin, niin koitettiin tulla ja oli koko ajan hyvä "attack" päällä. Se ei vaan sitten kuitenkaan kantanut mihinkään.

Öhman ruoski kilpailun jälkeen verbaalisesti itseään, eikä yrittänytkään hakea syitä muualta kuin ratin ja penkin välistä. Nyt edessä olevan parin kuukauden mittaisen kilpailutauon aikana tiimissä suunnitelmana on kuitenkin käydä myös auto läpi ja varmistaa, että kaikki sen suhteen on ok.

- Tarkoitus on käydä auton data läpi, että onko esimerkiksi turbolla kilometrit tullut täyteen. Välillä oli, en tiedä onko se sitten mentaalipuolen juttuja vai totta, mutta sellainen tunne, että ei ehkä ihan jaksa auto mennä. Tuntui, että vaikka kuinka yritti tulla, niin silti sitä aikaeroa tuli koko ajan lisää ja lisää, kokonaistuloksissa reilut kolme minuuttia kärkikuljettajasta jäänyt Öhman sanoo.

Aikaa vieviä suurempia ajovirheitä matkalle sattui yksi, kun kertaalleen auto lipsahti risteyksessä pitkäksi ja aikaa kului noin 15 sekuntia. Viidennellä erikoiskokeella tapahtui jotain sellaista, missä onneksi oli onni mukana, muuten edessä olisi kilpailutauolla ollut varmuudella isompiakin remonttihommia.

- Viitosella oltaisiin kyllä suistuttu oikein huolella jos ei siinä kohtaa olisi ollut hyvä ja tukeva lumipenkka vastassa. Tultiin vitosvaihteella pieneen alamäkeen ja vähän myöhässä jarrutin. Oikealle kääntyvä mutka ja lähdin sitten vähän väkisin kääntämään kylki edellä penkkaan. Ehti vain näkemään, että se tie tippuu siitä joitain metrejä alaspäin. Auto olisi pitänyt nosturilla hakea pois jos sinne olisi pudonnut, Öhman huokaisee.

- Se oli kyllä tilanne mikä oikeasti säikäytti, kun tajusi miten pitkälle siinä olisi alas menty. Olisi pyörinyt oikein kunnolla. Onneksi oli tuuria mukana.

Öhman keräsi talvikauden SM-ralleista 14 pistettä ja sijoitus SM3-luokan pisteissä on kymmenes. Kesäkauden avaus ajetaan toukokuussa Kouvolassa.

- Hetkeksi tässä pitää ainakin unohtaa ralli ja keskittyä vähän aikaa muihin asioihin. Laitetaan sitten tauolla laitteet taas iskuun ja toivottavasti etelässä lumetkin sulaisi, että päästäisiin vähän treeniä ja testiä ajamaan soralla ennen Kouvolaa. Tuolla autolla ei olla metriäkään ajettu soralla, mutta toisaalta taas muuten on hyvä pohja auton käyttäytymiseen ja saatu hyvät kilometrit alle. En usko, että niin iso askel on hypätä sillä soralle, Öhman ennakoi.

- Kiitos talvikaudesta kaikille yhteistyökumppaneille ja kaikille jotka olette seuranneet ja kannustaneet. Kesällä yritetään parantaa.

 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa