Facebook Twitter Email Pinterest

Vuorisalo odottaa tiukkaa kisaa Kouvolassa: ”Taistelu tasoittuu entisestään!”

17.05.2018 / Samuli Vuorisalon tiedotus

Ralli SM-sarjan kesäkauden avauskisa ajetaan tulevana lauantaina Kouvolassa kahdeksan erikoiskoetta sisältävän SM O.K. Auto-rallin merkeissä.

SM3-luokassa kaksi kisaa talvella luokkakakkoseksi kurvaillut Samuli Vuorisalo lähtee yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa hyvillä mielin kesän avaukseen.

- Talvesta on vierähtänyt jo pitkä tovi, milloin viimeksi on päässyt ajamaan kilpaa, joten tässä kohtaa viikkoa alkaa jo odottavan aika olemaan aika pitkä, fiilis korkealla ja mieli kirkkaana, Samuli toteaa.

Vaikka edellisestä kisasta on tovi vierähtänyt niin kylmiltään kaksikko ei kisaan lähde, vaan alla on hyvät testikilometrit ja ajaminen soralla palautettu mieleen.

- Edellisenä viikonloppuna ajoimme pari päivää testiä ja kilometrejä kertyi noin sata. Samoilla säädöillä lähdimme testaamaan kuin, millä viime syksynä ajettiin Tampereella. Pieniä viilauksia teimme säätöihin ja kokeiltiin vähän eri rengasseoksia. Auto tuntui hyvältä ja nopealta sekä saimme rengasasiat selville, joten luottavaisin mielin kohti Kouvolaa, Vuorisalo kertoo.

SM3-luokka on viime vuosina ollut hurjan tasainen ja monella kuljettajalla on mahdollisuudet podiumsijoille. Vuorisalo odottaa kisasta vieläkin tiukempaa, mitä se jo talvella oli ja kahden kakkossijan jälkeen henkilökohtainen tavoite on parantaa tulosta yhdellä sijalla.

- Tiukkaa kisaa ja vääntöä tulee varmasti olemaan. Uskon, että homma tasoittuu entisestään kesäkisoissa, koska itseni mukaan lukien moni kuski tykkää varmasti ajaa enemmän kesällä kuin talvella. Pyritään parantamaan yhdellä sijalla talvikisojen lopputulosta, jonka lisäksi Tulevaisuuden tähti –kisankin pisteet ovat tärkeitä, mutta ei niitä parane liikaa miettiä etukäteen. Omaa hyvää ajoa vaan ja annetaan mennä!

Kuva: Aino Mertanen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa