Facebook Twitter Email Pinterest

Onnistunut testikilpailu nosti Patric Öhmanin fiilistä kesäkauden avauksen kynnyksellä

18.05.2018 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kesäkausi polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina Kouvolan ympäristössä ajettavalla kauden neljännellä osakilpailulla. SM3-luokassa kilpaileva Go4Speed Motorsport -tiimin Patric Öhman lähtee hyvillä mielin tulevaan kilpailuun ja ennen kaikkea hyvin sujuneen Mäntsälä Rallin ansiosta.

Rallin SM-sarjassa tuttuun tapaan vietetään talvikauden viimeisen ja kesäkauden ensimmäisen osakilpailun välissä parin kuukauden mittainen kilpailutauko. Talvikaudella Rovaniemellä ja Mikkelissä SM3-luokan pisteille sijoittunut ja luokan kokonaispisteissä sijalla 10. oleva Patric Öhman hyödynsi tauon niin levon, kuin tulevaan kesäkauteen valmistautumisenkin kannalta.

- Tauko meni oikein hyvin. Niin kuin oli tarkoituskin, niin unohdettiin ralli hetkeksi aikaa, lomailtiin ja levättiin. Sen jälkeen autoa on käyty läpi, tarkastettu ja huollettu, vaihdettu vähän uusia osia ja tsekattu, että auto on iskussa. Nyt on taas kiva kääntää katseet kohti kesäkautta, Öhman sanoo.

Kesäkauden avausosakilpailun lähestyessä ja sorateiden kuivuessa lumen alta kunnon iskuun, saatiin Go4Speed Motorsport -tiimissä myös testit käyntiin. Reilu viikko ennen Kouvolan SM-rallia Ford Fiesta sai kyytiä Saukkolan testipätkällä.

- Saukkolassa käytiin ajamassa "mutteritestiä", eli testattiin, että kaikki toimii ja vähän palauttamassa mieliin, että mitä se soralla ajaminen on. Tuolla autolla kun ei oltu metriäkään soralla ajettu aiemmin.

Kevään ensitestit eivät sujuneet täysin ilman ongelmia.

- Hyvä, että käytiin testaamassa, koska Saukkolassa autosta paljastui vähän vikoja ja meinasi olla katastrofikin lähellä. Onneksi tällä kertaa oli kuitenkin tuuri matkassa. Olisi muuten saattanut olla jopa edessä tilanne, että oltaisiin saatu käydä lapioimassa hiiltä ja keräämässä Fordin osia. Saatiin onneksi vika ajettua siellä pois ja siitä Mäntsälään, Öhman huokaisee.

Mäntsälä Rallissa viime lauantaina Öhman ajoi luokassaan neljänneksi, mutta tulostakin tärkeämpi asia tässä kohtaa oli se, että auto toimi ja kuljettaja sai hyvän fiiliksen päälle viikon päästä ajettavaa Kouvolan SM-rallia silmällä pitäen.

- Mäntsälässä oli hyvä päivä. Tiet oli vauhdikkaat ja hyvässä kunnossa. Oli ihan kiva huomata, että vaikka oli taukoa alla, niin nuotti ja kaikki toimi hyvin ja yllättävänkin hyvin pääsi sinuiksi tuolla autolla soralla ajamiseen. Auto toimi muutenkin tosi hienosti, ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Tosi hyvä fiilis jäi, saatiin hyvin kilometrejä ja nyt on kiva lähteä Kouvolaan, Öhman hehkuttaa.

Tavoitteen suhteen Öhman jatkaa talvikaudelta tutulla linjalla, eli SM3-luokassa vähintään top kymppiin.

- Totutusti on taas paljon kuljettajia mukana ja aivan varmasti kilpailu on kovaa. Siitä lähdetään taas liikkeelle, että sinne kympin sakkiin vähintään ja sitten aletaan siellä katsomaan, että päästäisiinkö vielä ylemmäs.

Nopeatempoisessa kilpailussa tunnetusti sekuntitaistelu on tiukkaa ja mikäli tässä luokassa haluaa kärkisijoituksista taistella, niin oikea vauhti ja rytmi on löydettävä heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien. Liian rauhallisesti ei voi aloittaa, koska siitä ei tykkää kello, eikä sitä kautta sijoitus tulosluettelossa.

- Mäntsälän kilpailusta saatiin sen verran hyvä fiilis päälle, että kyllä me lähdetään heti ykköspätkästä ajamaan sitä vauhtia mitä se tulee sitten olemaan koko kilpailussa. Lähdetään heti menemään se mitä päästään, että ei vaan katsella ja ihmetellä, Öhman päätti.

Kahdeksan erikoiskokeen urakka käynnistyy lauantaina kello 9.48 ja viimeinen erikoiskoe polkaistaan liikkeelle kello 17.17. Kouvolan SM-rallin seremonialähtö tapahtuu kauppakeskus Veturin edustalta kello 9.01 alkaen ja maaliseremoniat puolestaan tarjoillaan Sokos Hotelli Vaakunan edustalla kello 18.07 alkaen.

Kuva:Kaj Lindberg

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa