Facebook Twitter Email Pinterest

Viimeisen erikoiskokeen suoritus kruunasi Heikki Leinosen onnistuneen kilpailun

21.05.2018 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajettiin lauantaina Kouvolan vauhdikkailla sorateillä. Kajaanin Urheiluautoilijoiden Heikki Leinonen ajoi talvikauden kolmessa SM-rallissa kaikissa SM-pisteille ja tuo pisteputki sai jatkoa myös Kouvolassa, mistä tuloksena oli SM3-luokan kahdeksas sija.

Tulokaskauttaan rallin SM-sarjassa ajavalle Heikki Leinoselle, 20, Kouvolan SM-rallissa moni asia oli jälleen uutta. Leinonen kilpaili nyt SM-sarjassa ensimmäistä kertaa soralla, eikä myöskään nykyisellä kilpakalustolla (Peugeot 208 R2) sorateillä kilpailemisesta ollut aiempaa kokemusta. Tämä näkyikin alussa, kun Leinonen saapui kolmen erikoiskokeen jälkeen ensimmäiselle huoltotauolle sijoituksen ollessa kärkikymmenikön ulkopuolella.

- Kilpailu lähti käyntiin arkailemalla ja varovasti. Koitettiin toiseen kertaan ajettaville pätkille nostaa sitten vauhtia, sekä yritystä ja siinä myös onnistuttiin. Tottakai pito oli toiseen kertaan ajettaessa parempi, oli selkeämmät urat ja kokemusta taas enemmän mitä aamulla, Leinonen kertasi kilpailun kulkua.

Ja niillä huoltotauon jälkeen toiseen kertaan ajetuilla erikoiskokeella Leinonen kellotti jokaiselle kärkikymmenikköön oikeuttavan ajan ja myös kokonaistilanteessa sijoitus nousi kärkikymmenikköön, sekä varsin kirkkaasti kiinni SM-pisteisiin. Toiselle huoltotauolle Leinonen ja kartanlukija Antti Haapala saapuivat sijalla kahdeksan.

Toisen huoltotauon jälkeen ajettiin vielä kaksi täysin uutta erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 17 kilometriä. Ensimmäinen näistä erikoiskokeista toi Leinoselle 10. nopeimman ajan, mutta kilpailun päätöserikoiskoe kulkikin sitten jo aivan SM3-luokan kuumimman kärjen vauhtia, kun Leinonen ylitti maaliviivan neljänneksi nopeimpana kuljettajana. Eroa viimeisellä erikoiskokeella pohja-aikaan jäi vain 1,5 sekuntia.

Leinonen ei tulostavoitetta Kouvolan SM-ralliin asettanut, vaan tärkeintä oli kerätä kokemusta, selviytyä maaliin ja ajaa nousujohteinen kilpailu. Nämä tavoitteet toteutuivatkin sataprosenttisesti.

- Nousujohteinen kilpailu, pyrittiin nostamaan sykettä ja kun maaliin asti päästiin, niin tavoitteet hyvin pitkälti saavutettiin. Paljon tuli taas kokemusta soralta lisää. Mitään "happipaikkoja" ei nyt varsinaisesti matkalle mahtunut. Hyvä päivä viimeisen päälle, Leinonen hymyili kilpailun maalissa kilpaa Kouvolan auringon kanssa.

Kovin kauan ei Leinonen ehtinyt kauden neljättä SM-pistesijoitustaan pohtimaan, vaan edessä oli nopea paluu takaisin armeijan harmaisiin.

- Sunnuntai-iltana on paluu kasarmille ja torstaina alkaakin sitten 15 päivää kestävä "rova". Voi olla, että äitiä tulee ikävä jossain vaiheessa, Leinonen naurahti.

Leinonen ehti jo naurattaa kilpailupäivän aikana Ralliradion kuuntelijoita toteamalla armeijan suhteen, että "TJ35", eli 35 päivää olisi vielä palvelusta suorittamatta. Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lauantaina 16. kesäkuuta legendaarisen Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoen ympäristössä.

- Soditaan "loppusota" tässä välissä ja sitten mietitään lisää ralliin liittyviä kuvioita. Eiköhän me Seinäjoelle pyritä viimeistään taas mukaan, Leinonen päätti.

Kuva: Jari Nurminen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa