Facebook Twitter Email Pinterest

Luhtaniemelle SM-uran ensimmäinen pohja-aika Kouvolasta – ”Olisi pitänyt olla hereillä heti aamusta"

21.05.2018 / Anu Haapalainen

Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettaja Jani Luhtaniemi sijoittui luokassaan viidenneksi Ralli SM -sarjan kesäkauden avausosakilpailussa SM O.K. Auto -rallissa Kouvolassa.

Ralli SM -sarja jatkui tänään Kouvolassa ja sen ympäristössä ajetulla SM O.K. Auto -rallilla. Tuusulalaisella Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettaja Jani Luhtaniemellä oli kesäkauden avauksessa paljon pelissä: talven kisoista on tilillä kaksi nollatulosta ja pistesaldon kartuttaminen on välttämätöntä sekä SM-sijoituksen parantamiseksi että Tulevaisuuden Tähti -finaalipaikan saavuttamiseksi.

Kouvolan kisa alkoi hieman vaisusti eivätkä erikoiskoeajat ja -sijoitukset povanneet Luhtaniemelle ja kartturi Ari Koposelle kovin korkeaa loppusijoitusta. Ensimmäiseen huoltoon tullessa sijoitus oli yhdeksäs, hieman yli puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

- Jarrupaikat oli aivan hukassa ja se oli sellaista pumppailua. Lisäksi tiet oli tosi liukkaat, kertoi Luhtaniemi huoltoon tullessa.

Huollon jälkeen ajettiin aamun kolme erikoiskoetta uudestaan. Luotto omaan tekemiseen alkoi parantua, ja siitähän kellokin tykkäsi. Luokan kärki meni omia menojaan, mutta Luhtaniemi kävi tiukkaa keskinäistä kamppailua Jaakko Lavion ja Lauri Joonan kanssa. Toiseen huoltoon tultaessa Luhtaniemi ja Koponen olivat nousseet seitsemänneksi.

- Olisi pitänyt olla kyllä heti aamusta hereillä, manaili Luhtaniemi Ralliradiolle.

Niinhän sitä sanotaan, että ”parempi myöhään kuin ei koskaan”. Luhtaniemen vauhti alkoi löytyä kahdelle viimeisellä erikoiskokeelle samalla, kun kärkipään kuskien menoa vaikeutti liukas ja pölyävä tie. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella numerolla 12 startannut Luhtaniemi ajoi SM3-luokan toiseksi nopeimman ajan, ja viimeiseltä pätkällä kirjattiin SM-uran ensimmäinen pohja-aika! 

Lopputuloksissa Luhtaniemi ja Koponen sijoittuivat SM3-luokassa kuudenneksi. 

- Hieno päivä! Ennakkoon reitti vaikutti tylsältä, mutta kyllä tämä oli silti hauska. Auto toimi koko kisan hyvin, samoin yhteistyö ”uuden” kartturin kanssa. Kaiken kaikkiaan hyvä nousujohteinen kisa, mutta harmittaa niin vietävästi, kun viides sija jäi saavuttamatta. Se olisi ollut tärkeää jatkon kannalta, kertoi Luhtaniemi maalissa.

Ralli SM-sarjan kesäkaudella on jäljellä vielä kolme SM-osakilpailua. Seuraavan kerran kisataan 15.-16. kesäkuuta Pohjanmaa-rallissa Seinäjoella. Yhteensä sarjassa ajetaan kaudella 2018 seitsemän osakilpailua.

Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa