Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg viidenneksi kesäkauden avauksessa

23.05.2018 / Taneli Niinimäki

Porvoolainen Jussi Lindberg jatkoi kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa taistelua SM3-luokan pisteistä, kun SM O.K. Auto-ralli käynnisti Rallin SM-sarjan kesäkauden viikonloppuna Kouvolan ympäristössä.

Vaikka edellisestä SM-osakilpailusta olikin jo vierähtänyt tovi aikaa, ei Lindberg ehtinyt valmistautua viikonlopun kilpailuun lähestulkoon millään tavalla. Moottorin saapuminen Suomeen kesti, eikä osallistuminen Mäntsälän testikilpailuun lopulta toteutunut.

- Pari viikkoa kesti moottorin tulo Suomeen ja vasta torstaina auto kävi ensimmäistä kertaa Joensuun osakilpailun jälkeen. Perjantaina oli pakko levätä, joten jätettiin myös shakedown väliin, Lindberg harmitteli.

- Kiitokset erityisesti SetPromotionille ja mekaanikoille, että saatiin moottori ennen kisaa keulaan ja toimimaan.

Pitkän tauon jälkeen ajorytmin löytäminen voi viedä aikaa, mutta Renault-kuski nakutteli tasaisia tuloksia lähes heti rallin alusta asti.

- Eka pätkä nyt meni vielä vähän tunnustellessa, kun ei oltu ajettu metriäkään, mutta kakkonen ja kolmonen tuli jo paremmin. 

Viimeistään huollon jälkeen rytmi oli jälleen löytynyt, mutta ajopaikka toi haasteita irtosoran täyttämille kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle.

- Toinen lenkki oli myös ihan hyvä, vaikka jouduttiin jonkin verran liukastelemaan irtosoralla. Jos vähän puhtaampaa olisi ollut parilla viimeisellä pätkällä, niin ehkä olisimme taistelleet jopa paremmista sijoista vielä lopussa.

SM3-luokan viides sija toi Lindbergille kasan tärkeitä sarjapisteitä mitalitaistelua ajatellen. Myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailu etenee kohti loppusuoraa, kun ajamatta on enää yksi osakilpailu ennen ratkaisevia valintatestejä.

- Ihan tyytyväinen täytyy kyllä olla, kun ei oikein ollut mitään pohjaa tähän kilpailuun. Tällä valmistautumisella hyvä suoritus. Nyt pysyi keskittyminenkin yllättävän hyvin verrattuna alkukauteen. 

- Täytyy nyt valmistautua kunnolla Pohjanmaa Ralliin ja koittaa saada hyvä sijoitus sieltä, jotta pääsisi mukaan TT-kilpailun valintatestihin, toteaa Lindberg lopuksi.

Sarja jatkuu vajaan kuukauden kuluttua, kun vuorossa on Seinäjoella ajettava kauden viides osakilpailu Pohjanmaa Ralli.

 SM3-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 88
2. Niko Mäkinen 55
3. Samuli Vuorisalo 54
4. Jussi Lindberg 46
5. Henri Hokkala 40

Kuva: Taneli Niinimäki

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa