Facebook Twitter Email Pinterest

Nordgren odottaa onnistumista Skodan kotikisassa

29.06.2018 / Joni Vainio

Juuso Nordgrenin kiireinen kilpailutahti jatkuu tulevana viikonloppuna Tšekin mestaruussarjan osakilpailulla. Mladá Boleslavin ympäristössä ajettava Rally Bohemia on samalla Škodan kotikilpailu. 

Nuotitusjaksolta torstai-iltana tavoitettu Nordgren oli ensisilmäyksellä mielissään reitistä. Nuorukaisen kauden avauskilpailu oli huhtikuun lopussa Tšekeissä ajettu asvalttiralli, joten jonkinlaista vertailupohjaa löytyy jo.

- Vaikuttaa ihan hyvältä. Tiet ovat ehkä hieman hitaampia kuin edellisessä kilpailussa, mutta olosuhteet ovat haasteelliset, sillä täällä on satanut pari päivää vettä. Jarrutuspaikkojen löytäminen on hankalaa, sillä pito vaihtelee todella paljon, Nordgren kertoo.

Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen mukaan tavoitteena on jälleen kerran ajaa ehjä kisa. Edellisessä rallissa Kyproksella sattui ja tapahtui.

- Nyt ehjä kisa on pakko saada. Kyproksella ajettiin ensin ulos kärkipaikalta, ja se oli täysin oma virhe. Päästiin kuitenkin jatkamaan ja auto tekniikka oli ihan kunnossa, vaikka katteet vähän repsottivat ja tuulilasi puuttui. Onneksi saatiin kuitenkin toiselta kilpailijaparilta aurinkolasit lainaan, joten pöly ei pahemmin haitannut menoa. Vasta kun vauhtia oli yli 150km/h, auton sisällä ollut pöly alkoi pyöriä, Nordgren naurahtaa.

Tilanteet eivät kuitenkaan loppuneet siihen.

- Seuraavalla pätkällä osuttiin yhteen siviiliauton kanssa ja kisa päättyi siihen, joten on tässä ollut erittäin huonoa tuuriakin mukana, nuorukainen harmittelee.

Roolit selvillä 

Škodan tehdastiimi lähtee kotikisaansa kovalla miehityksellä, sillä Nordgrenin tallikavereina ajavatJan Kopecky ja Ole Christian Veiby. Kopecky on rallin ylivoimainen voittajasuosikki, sillä tšekkikuski on voittanut Rally Bohemian viitenä edellisenä vuonna ja yhteensä voittoja kokeneella Kopeckylla on seitsemän.

Norjalainen Veiby on ajanut tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa hyviä tuloksia ja on seitsemän osakilpailun jälkeen pistetilanteessa kolmantena. Nordgrenin mukaan roolit ovat hyvin kolmikolla selvillä.  

- Tämä on meille toinen kokonaan asvaltilla ajettava ralli, joten eiköhän se ole Kopecky, joka ajaa voitosta. Meille tärkeintä on päästä maaliin ja saada onnistuminen täältä, karkkilalainen toteaa.

- Jos kaikki sujuu ongelmitta, täältä voi tulla hyvä tulos sekä meille että koko tiimille.

Kuva: Peter Thul

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa