Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm pikahälytyksellä Italiaan

06.07.2018 / Marko Mäkinen

Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen heinäkuun ei jäänyt heidän osaltaan lomakuukaudeksi, sillä kuukauteen mahtuu peräti kolme kansainvälistä rallia.

Ensimmäinen näistä ajetaan jo tulevana viikonloppuna Firenzen lähistöllä Italiassa, jonne suomalaiskaksikko hälytettiin viikon varoajalla paikanpäälle.

Reilun viikon kuluttua kaksikko istuu tuttuun GRX-tiimin Skodaansa ja osallistuu kansainväliseen AutoGlym-ralliin Sastamalassa, ja kiireisen kuukauden päättää Keski-Suomen sorateillä ajettava Suomen MM-ralli Jyväskylässä.

Lindholm ja Korhonen osallistuvat asfalttiteillä ajettavaan Rally Del Casentinoon HMI (Hyundai Motorsport Italia) -tiimin Hyundai i20 R5:lla.

- Ralli ei kuulunut alkuperäiseen ajo-ohjelmaamme, mutta kun sinne meitä kysyttiin niin totta kai päätimme lähteä mukaan. Asfalttiralleista saatu kokemus on äärimmäisen tärkeätä ja se tulee aina tarpeeseen. Asfaltilla ajaminen on minusta tuntunut aina mukavalta ja  makealta, Lindholm perustelee.

Rallin nuotituksesta tavoitettu Lindholm kertoo, että rallin kymmenen erikoiskokeen mittainen reitti on varsin haastava.

- Ajamme kisan puhtaasti nuotista, joka tuo meille myös tärkeää ja tarvittavaa kokemusta. Tiet kääntyilevät paljon, asfaltti on pääosin hyväkuntoista, joten ajo-olosuhteiden ja pidon pitäisi kuivan kelin myötä olla melko tasaista koko reitin matkalta. Toisinaan asfaltti on karkeampaa ja varsinkin rallin viimeisellä ja pisimmällä pätkällä se oli myös melko rikkonaista. 

Lindholm ehätti jo keväällä ajaa Italian rallimestaruussarjaan kuuluneen Elba-asfalttirallin HMI-tiimin kalustolla, jossa tuloksena oli rengas- ja vannerikon jälkeen sija 13 yleiskilpailussa.

- Auto ja tiimi ovat siltä reissulta tuttuja. Elban asfalttiteillä pääsimme EK-ajoissa parhaimmillaan neljän-viiden joukkoon. Yritetään samaa tässä kisassa. Tärkeintä olisi ajaa hyvää ja tasaisen kovaa vauhtia lähdöstä maaliin. Elbassa jäimme eniten pimeässä ajetuilla erikoiskokeilla. Myös täällä rallin viimeinen, pisin, vaikein ja ratkaisevin erikoiskoe ajetaan yön pimeydessä, joka pitää ajaa tarkasti ja kovaa. Toivotaan että nuottimme osuu siellä kohdilleen, Lindholm toteaa.

38. Rally Del Casentino ajetaan Arezzon maakunnassa Bibbienassa, ja se käynnistyy perjantai-iltana klo 21.45 Suomen aikaa ajettavalla 1,45 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. Lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 145,42 km. Ralli päättyy myöhään lauantai-iltana noin klo 23.30 Suomen aikaa.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa