Facebook Twitter Email Pinterest

SM-sarjastakin tuttuja kuskeja Autoglym Rallissa

10.07.2018 / Jarno Saari

Perinteisen Autoglym Rallin keskuspaikkana toimii Sastamalassa sijaitseva Häijään Neste, jonka alueella on myös rallin keskitetty huoltopaikka. Ennakkotapahtumat alkavat alueella jo tiistaina, ja torstaina 12.7. klo 18.00 on viralliset rallin avajaiset, jonne yleisöllä on vapaa pääsy.
 
Rallin pääsylipun, aikataulun ja kartan löydät Rallipaketista, joiden myynti alkaa Häijään Nesteellä torstaina klo 8.00 alkaen. Perjantaina kilpailu käynnistyy illalla yhden erikoiskokeen myötä, ja lauantaipäivän ohjelmassa on kuusi EK:ta.
 
Kilpailun hieman alle 100 autokunnan joukossa on runsaasti kansainvälistä väriä, sillä kilpailijoita on kaikkiaan yhdeksästä eri 
maasta. Mielenkiintoisimmat nimet starttaavat reitille ensimmäisenä. Norjalainen Skodan tehdaskuljettaja Ole Christian Veiby kilpailee numerolla 1.
 
- Autoglym Rallin nopeat ja vaativat tiet auttavat löytämään oikean fiiliksen Suomen MM-osakilpailua, Neste Rallia varten. Suomen soratiet ovat ainutlaatuiset, joten huolellinen valmistautuminen on tärkeää. Tämä testikilpailu tarjoaa vauhtia, hyppyjä ja kaiken sen, jota tarvitsen ennen tulevaa MM-rallia, Ole Christian Veiby toteaa.
 
Veiby saa peräänsä japanilaisen Takamoto Katsutan, joka voitti WRC2-luokan Ruotsin MM-rallissa. Myös toinen japanilainen Hiroki Arai tähtää voittokamppailuun, sillä hän oli viime kesänä kilpailun kolmas.
 
Kovimmat kotimaiset nimet ovat kokenut Jarkko Nikara ja ensimmäistä kauttaan nelivetoisella kisaava Emil Lindholm.
 
Testiralliksi profiloituneen Autoglym Rallin taso on kova neli- ja kaksivetoisten luokissa. Yleisölle riittää nähtävää myös yleiskilpailun kärjen takana, kun kolme Junioreiden MM-sarjan kärkikuljettajaa on kisassa mukana.
 
Nuorten kuljettajien arvosarjasta viivalle asettuu pistejohtaja, ruotsalainen Dennis Rådström, joka on voittanut luokan Ruotsin ja Portugalin MM-ralleissa. Mukana on myös italialaislupaus Enrico Oldrati, jonka alkukauden paras tulos lohkesi Portugalista luokan kakkossijan myötä.
 
Ranskan lajiliiton tukema Jean-Baptiste Franceschi on yksi maan suurimmista tulevaisuuden toivoista. Franceschi on nyt WRC3-luokan pistejohdossa, kun MM-sarja on juuri ylittänyt puolivälin.
 
Sastamalan oma rattimies Lauri Joona lähtee tavoittelemaan Ford Fiestalla kaksivetoluokan kärkisijoja. Nyt hänellä on mainio tilaisuus mitata vauhtiaan samanlaisella kalustolla ajaviin Junior WRC-luokan kilpailijoihin.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa