Facebook Twitter Email Pinterest

Mitalijahti kiristyy, Niko Mäkinen starttaa uudella moottorilla rallin SM-sarjan syyskauteen

29.08.2018 / Toni Lönnroos

Laihialainen Niko Mäkinen on SM3-luokassa neljäntenä, kun kauden huipennus lähestyy. Jäljellä on kaksi kilpailua, Enset SM-Ralli ajetaan tulevana viikonloppuna Huittisissa ja kausi päättyy Turkuun syyskuun lopussa. 

Ford Motorcraft Rally Teamissa ajavan Mäkisen kausi on ollut kaksijakoinen, talvella suihkuteltiin kuohuvaa kisasta toiseen, keväällä Kouvolassa tuli keskeytys tekniikkavikaan, ja Pohjanmaa Rallissa meno oli vaisua. Syy vauhdin puutteeseen selvisi kilpailun jälkeen.

- Kotikisassa saatiin usealta tutulta viestiä reitin varrelta, että auto kuulostaa jotenkin laimealta. Loppupuoliskolla huomattiin että auto alkaa hyytymään, huohotinsäiliöstä tulevasta letkusta nousee höyryä ja todettiin että moottori taitaa olla selvä. Toivottiin parasta ja kesti se maaliin asti. Kisan jälkeen napattiin heti huoltomiehen, Heikkilän Villen kanssa kone irti ja vietiin se purettavaksi, siellä paljastui että lohko ja kansi olivat entisiä. Ei auttanut kuin alkaa tekemään uutta moottoria. Toisaalta huojentavaa oli tieto siitä, ettei huono vauhti kisassa ollut täysin ratin ja penkin välissä, Mäkinen kertaa kisan jälkeisiä tunnelmia.

Uusi moottori valmistui hyvissä ajoin ennen kauden toiseksi viimeistä kilpailua, ja testeissä nousi taas hymy kasvoille.

- Kisaa edeltävänä sunnuntaina käytiin kokeilemassa ensi repäisyt uudella moottorilla, ja vaikka keli oli märkä ja raskas, huomasi eron heti. Auto vetää taas niin kuin pitää, ja ajo maistui jälleen hyvältä.

Enset SM-Ralli ajetaan Huittisten ja Sastamalan ympäristössä, tiestö on Mäkiselle kaukaisesti tuttua.

- Viimeksi olen noilla huudeilla ollut 2016 kun ajoin ensimmäistä oppikautta SM3-luokassa Fiestan vanhemmalla versiolla. Sieltä ei oikeastaan muuta mieleen jäänyt kuin yks tosi pitkä ja vauhdikas sladi!

Koko alkukauden mitalisijoilla keikkunut Mäkinen toivoo palaavansa kolmen joukkoon, kauden ”pikkufinaalissa” onnistuminen on tärkeää.

- Lähdetään ajamaan omalla puhtaalla ajolla palkintokorokkeelle. Tiedän, että kun kaikki palaset loksahtavat kohdalleen, vauhti riittää jopa voittoon, eväät siihen on. Perjantaina laitetaan nuotit kuntoon, lauantaina syödään aamupuurot, pestään hampaat ja vedetään rennolla fiiliksellä pirun kovaa, Mäkinen päättää.    

Ralli alkaa lauantaina 1.9. klo 10.01 Huittisista, maali on Sastamalassa.

EK 1 klo 10.19
EK 2 klo 11.05
EK 3 klo 13.18
EK 4 klo 13.52
EK 5 klo 14.35
EK 6 klo 16.43
EK 7 klo 17.19
EK 8 klo 18.08

Kuva:Tonigraphs/Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa