Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo valmiina Sastamalan haasteisiin

29.08.2018 / Marko Mäkinen

Hannu´s Rally Teamin Juha Salon ja Topi Luhtisen kesätauko venähti tänä vuonna totuttua pidemmäksi. Kaksikkoa ei tällä kertaa nähty  Suomen MM-rallissa, mutta täysin ajamatta rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei kuitenkaan hellekesää viettänyt.
 
Ajokilometrejä  syntyi muun muassa kesällä järjestytyissä asiakastilaisuuksissa. Näistä Salon mieleen jäi erityisesti Peugeotin ja Citroënin  maahantuojan Auto-Bon Oy:n asiakastilaisuus, jossa Salon kyyditettävänä oli joukko naisvaikuttajia ja -toimittajia. Heistä  toimittajaksi kouluttautuva hallitseva Miss Suomi Michaela Söderholm osoittautui innokkaaksi autonaiseksi. Kyydityksen jälkeen Söderholm  halusi myös itse ajaa ralliautoa, ja sehän onnistui, kun Salo siirtyi kuljettajan paikalta nuoren naisen kartanlukijaksi.
   
- Michaela ajoi asiakasautoani ja hyvin se sujui. Ajoimme Rantapirtin rallirataa ja olin yllättänyt kokemastani. Totesinkin hänelle, että ”kaikesta näkee, että olet ajanut autoja ennenkin, koska ote ajamiseen oli koko ajan varma”. Lähes jokainen ensi kertaa ralliautoa ajava  sammuttaa auton heti liikkeelle lähdettäessä, mutta Michaelalta  lähtökin sujui mallikkaasti.
    
Kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Sastamalaan Salo lähtee luottavaisena. Taustalla on edellisestä SM-osakilpailusta Seinäjoelta  
ehjä virheetön suoritus. Viides sija ei tietysti Saloa tyydytä ja sitä hän lähtee Enset SM-rallissa kohentamaan. Kaksi vuotta sitten Salo  ajoi Sastamalassa toiseksi.
    
- Edessä on ehkäpä sarjan haastavimmat tiet. Sastamalan eteläpuolella on enemmän tasaista, sellaista Turun ja Seinäjoen SM-rallien tapaista tiestöä, kun taas kaupungin pohjoispuolella tiet olivat kovavauhtisia ja huomattavasti enemmän teknisempiä ajaa.
    
- Toissa vuonna reitillä oli ainoastaan kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Kuullun perusteella tänä vuonna pari erikoiskoetta ajetaan kahdesti, ja se on hyvä asia. Muutoksen ansiosta nuotitukseen ei kulu liian pitkää päivää. Haastavat ja hienot tiet odottavat meitä.  Veikkaan, että edessä koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti, Salo summaa.
    
Salo sanoo, että tilanne SM-sarjan yhteispisteissä on mikä on ja sitä Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen lähtevät Sastamalassa kohentamaan.
    
- Taistelemme loppuun asti ja teemme parhaamme, minkä olemme tähänkin asti tehneet. Uskon, että alueen tiet sopivat Peugeotille paremmin kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. Toivotaan myös, että kesän lämpöä riittäisi vielä syyskuun alkuun, sillä lämmin sää rallin aikana ei olisi meille pahitteeksi. Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa,  Salo lupaa.
   
Enset SM-ralli käynnistyy lauantaina syyskuun 1. päivä kello 10.01 Huittisten ABC:lta. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat kahdeksan  erikoiskokeen ja 110,08 EK-kilometrin jälkeen lauantai-iltana noin klo 18:30. Maali sijaitsee Sastamalassa Hopun alueelle, jossa ajetaan myös  kilpailun päättävä yleisöerikoiskoe (5,17 km).
   
SM-pistetilanne: SM1; 5/7 osakilpailua:
1. Eerik Pietarinen 117
2. Teemu Asunmaa 73
3. Emil Lindholm 59
4. Marko Mänty 53
5. Nikolai Gryazin (LAT) 42
6. Juha Salo 36
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa