Facebook Twitter Email Pinterest

Sarjajohtaja Tokee odottaa tasaista loppukautta

30.08.2018 / Jarno Saari

Kauden toiseksi viimeinen Ralli SM -sarjan osakilpailu ajetaan lauantaina Sastamalan ja Huittisten ympäristössä. SM2-luokka on tarjonnut koko kauden ajan tasokkaita kamppailuja voitosta ja palkintosijoista. Viidessä ajetussa osakilpailussa on nähty peräti neljä eri voittajaa.
 
Joonas Tokee avasi voittotilinsä nelivetoisella edellisessä osakilpailussa, joka ajettiin ennen kesätaukoa. Komean luokkavoiton 
lisäksi Oriveden Seudun UA:n kuski on saavuttanut kolme muuta palkintopallisijoitusta.
 
Subaru-kuljettaja Tokee ja kartanlukija Jani Salo lähtevät jälleen hakemaan kärkisijaa sekä puolustamaan pistetaulukon johtopaikkaansa.
 
- Vihdoinkin 10 viikon kilpailutauko on ohi ja katseet on suunnattu viikonloppuna ajettavaan Enset SM-ralliin. Vaikka taukoa kilpailemiseen on tullut, niin tässä välissä on ehditty touhuamaan paljon valmisteluja. Autoa on käyty huolella läpi ja uusia säätöjä on tehty, joiden myötä yritetään kiristää hieman vauhtia, Tokee kertoo.
 
Ennen tätä kisaa Joonas Tokee on testannut ralliautoaan pariin otteeseen ja hän onkin saanut hyvän määrän kilometrejä alle.
 
- Testeissä on pyritty keskittymään ajoteknisiin asioihin, ja tätä myötä on myös hiottu auton käyttäytymistä itselle mieleiseksi. Näistä on jäänyt hyvä fiilis ja on kyllä tullut lisää luottoa omaan tekemiseen.
 
- Olen aiemmin ollut ajamassa rallia Sastamalan seudulla ja myös testiä on siellä suunnalla ajettu. Ainakin ne tiet olivat silloin melko 
teknisiä, toivottavasti näin olisi myös itse kilpailussa.
 
- Pistetilanne on sarjassa tosi tasainen, joten odotettavissa on tiukkaa kilvanajoa kauden loppuun saakka. Kovaa pitää mennä, jos mielii meidän luokassa kärkikahinoihin. Täytyy pyrkiä keskittymään omiin vahvuuksiin ja tehdä tasainen suoritus. Ilman muuta lähdetään taistelemaan voitosta, Tokee summaa.
 
Enset SM-rallin nuotituspäivä on perjantaina ja kilpailun kahdeksan EK:ta ajetaan lauantaina. Ensimmäinen auto starttaa reitille kello 10.01 Huittisten ABC:n edustalta. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle kilpailijat saapuvat kello 18.30 alkaen.
 
SM-pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:
 
1. Joonas Tokee 83
2. Esa Ruotsalainen 82
3. Ville Hautamäki 75
4. Henrik Pietarinen 68
5. Jarkko Nikara 37
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa