Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwide varmisti tiimimestaruuden – Pietarinen tuore rallin Suomen mestari

03.09.2018 / Kristiina Vaalasmaa

Enset SM-ralli ajettiin lauantaina Sastamalan ja Huittisten maisemissa. TGS Wordwide sai jatkaa jo Suomen MM-rallista tuttua mestaruusjuhlintaa rallipäivän päätteeksi.

Kauden toiseksi viimeinen SM-ralli oli TGS Worldwide -tiimin sekä tiimin kuljettajan Eerik Pietarisen juhlaa. TGS Worldwide turvasi tiimien Suomen mestaruuden nimiinsä, ja Pietarinen ajoi itsensä Sastamalan voiton myötä rallin Suomen mestaruuteen. Tiimipäällikkö Toni Gardemeister oli ensihämmennyksen ohella iloinen suojattiensa saavutuksista.

- Hienolta tuntuu voittaa, ei ole hirveästi ehtinyt vielä edes miettiä tätä. Todella hienoa saada tällainen tulos, kun ensimmäistä kertaa ilmoittauduttiin SM-sarjaan. Todella hienoa myös Eerikille, kun varmisti mestaruuden, iloitsee Gardemeister.

Pietarinen kiitteli vuolain sanoin tiimiään suomenmestaruuskaudestaan, ja kertoi saaneensa myös tärkeää oppia tulevaisuutta varten.

- Tiimillä on ollut tässä todella iso merkitys. Olen pystynyt keskittymään täysin ajamiseen, kun on ammattitiimi ja huipputekijät ympärillä. Lisäksi olen saanut hyviä neuvoja esimerkiksi auton säätämiseen, mikä on ollut varmasti yksi menestystekijä, kehuu Pietarinen.

- Kaikki on mennyt tällä kaudella aika lailla nappiin. Ollaan kuitenkin saatu neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmas sija. Toivoin tietysti, että mestaruudesta ajettaisiin tällä kaudella ja hienoa, että se toteutui. Toivottavasti tämä auttaa uralla eteenpäin ja tuleviin juttuihin – tavoite on tietysti päästä ajamaan enemmän isoja kisoja ja ulkomaille.

Kaksoisvoitto kariutui viimeiselle erikoiskokeelle

Kristian Kiviniemi oli lähellä tuoda kaksoisvoiton tiimille lauantain rallista, mutta viimeisen erikoiskokeen startti koitui miehen kakkossijan kohtaloksi. Kiviniemen auto sammui lähdössä, ja mies tipahti menetettyjen sekuntien myötä viidenneksi.

- Harmittaa Kristianin puolesta. Männyn Markolla taisi olla myös jotain ongelmaa lopussa, Gardemeister kertaa.

Gardemeister kehui tiimin uuden tulokkaan Samuli Vuorisalon menoa R2-luokassa. Myös tiimin nimen alla ajanut Henrik Pietarinen kiidätti menopelinsä SM2-luokan voittoon, ja SM1-debyyttiään ajanut Ville Pynnönen näytti reipasta menoa etenkin viimeisellä asfalttierikoiskokeella. Heinäkuun kolarin jälkeen ralliteille palannut Pasi Lyytikäinen oli SM1-luokan 11:s.

- Samuli ajoi hyvin ja tasaisesti kolmanneksi omassa luokassaan. Ei ihan riittänyt kärkivauhtiin, mutta hyvä ajo. Henrik voitti SM2-luokan tasa-ajalla Nikaraan nähden. Vaikka aika oli molemmilla sama, Henrikillä oli parempi ensimmäinen pätkä, joten hän voitti luokan. Myös Villen ajo näytti todella hyvältä varsinkin viimeisellä pätkällä, Gardemeister kommentoi.

TGS Worldwide suuntaa seuraavaksi Varsinais-Suomen maisemiin, kun seuraava Ralli SM -osakilpailu SM TeijoTalot-ralli ajetaan Turun ja Salon ympäristössä 28.-29. syyskuuta.

Kuva:Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa