Facebook Twitter Email Pinterest

Luhtaniemi niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle - 'Lähellä ollaan mutta silti niin kaukana'

03.09.2018 / Patrick Rupponen

Jani Luhtaniemi sijoittui neljänneksi Ralli SM-sarjan kuudennessa osakilpailussa, Sastamalan ja Huittisten alueella ajetussa Enset SM-rallissa.

Ralli alkoi aamulla kahdella Huittisten suunnalla ajetulla erittäin nopealla erikoiskokeella, joissa SM3-luokassa ajava Ford Motorcraft-rallitiimin Luhtaniemi-Jauhiainen kaksikko kohtasi erikoisia ongelmia.

- Ensimmäisellä erikoiskokeella kohdattiin hirvi nopealla osuudella, jossa vauhtia oli lähes 150 kilometriä tunnissa. Onneksi se ehti alta pois eikä hirveästi tarvinnut hidastaa. Pari karvaa taisi kuitenkin jäädä auton takakulmaan. Toisen erikoiskokeen lähdössä auton sisälle eksyi ampiainen ja sitä koitettiin huitoa vielä erikoiskokeen aikanakin pois, jonka johdosta yksi mutkayhdistelmä meni hieman pitkäksi, Luhtaniemi kertasi aamun erikoiskokeiden jälkeen.

Huollon jälkeen Luhtaniemi nakutteli tasaisen varmasti aikoja sijojen 4-7 välillä.ja oli ennen iltapäivän lenkkiä sijalla 5, puoli minuuttia johtavaa Joonas Lindroosia perässä. Iltapäivän lenkkiin sisältyi kaksi kaksi toistamiseen ajettavaa erikoiskoetta sekä yleisöerikoiskoe Hopun teollisuusalueella.

Kaksi ensimmäistä sujuivat edellisten tahtiin mutta kolmas ja viimeinen erikoiskoe toi loistavasti luokan jaetun pohja-ajan. Nousujohteinen kisa päättyi siis edellisen osakilpailun, SM Pohjanmaa rallin, tapaan sijalle 4.

- Ei voi olla tyytyväinen, meno oli kuin ruotsin laivalla, koko päivä tuli turpaan. Onneksi auto ja huolto toimivat moitteettomasti. Podium oli asetettu tavoitteeksi mutta siihen ei päästy, toki nousujohteinen kilpailu ja viimeiselle erikoiskokeelle syntynyt pohja-aika antavat luottoa tulevaisuutta ajatellen. Ei se palkintopalli enää kaukana ole. Kauden viimeisestä kisasta se otetaan, Luhtaniemi päätti.

Rallin SM-sarja päättyy Turussa ja Salossa ajettavaan SM TeijoTalot-ralliin 28.-29. syyskuuta, jossa on luvassa kaksipäiväinen vääntö arvokkaista puolitoistakertaisista pisteistä.

Kuva:Toni Ollikainen/AKK

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa