Facebook Twitter Email Pinterest

Lindroos SM3 luokan voittoon Enset Rallissa

03.09.2018 / Tero Tuiskula

Huittisten ja Sastamalan alueella tänään ajetussa Enset Oy SM rallissa SM3 -luokan voittoon ajoi Joonas Lindroos kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa. Koko päivän Lindroos kävi tiukkaakin tiukempaa sekuntikamppailua kotiteillään toiseksi ajaneen Lauri Joonan kanssa.

Suurimmillaan eroa oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Joonaksen ajaessa 3,3 sekunnin pohjat. Pienimmillään ero oli 0,1 sekuntia kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Viimeisenä erikoiskokeena ajettiin lyhyt, reilun viiden kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe, joka sisälsi monta asvalttiristeystä. Lindroos ei omien sanojensa mukaan ole mikään yleisöpyrähdysten ekspertti.

- Jos viimeiselle ek:lle lähdetään parin-kolmen sekunnin erolla, niin voi olla, että takkiin tulee ja pudotaan kärkipaikalta varsinkin jos vielä tulee sade, ennusteli Joonas vielä toisessa huollossa.

Viimeiselle pätkälle sitten tuli sade ja Lindroos-Kilpeläinen lähtivät sinne 2,7 sekunnin etumatkalla. Ennustukset eivät tällä kertaa onneksi osuneet nappiin ja maaliin Joonas ajoi voittaen 6,1 sekunnin marginaalilla. Toiseksi siis Lauri Joona ja kolmanneksi Samuli Vuorisalo 14,9 sekuntia kärjestä.

- Menihän tuo viimeinen pätkä sitten kuitenkin hyvin. Yllättävän hyvä pito oli sateesta huolimatta ja kasvatettiin vielä eroa siitä huolimatta, että muutama sata metriä lähdöstä meni yksi risteyskin pitkäksi, kertoo Joonas rallin maalissa.

Kuva: Ville Vihavainen

 
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa