Facebook Twitter Email Pinterest

Menestystä janoava Juha Salo haluaa palata kamppailuun kärkisijoista - 'Hyviä pätkäaikoja pitää tulla'

19.09.2018 / Joni Pakarinen

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu vuonna 2018 ajetaan Lounais-Suomen haastavilla teillä SM TeijoTalot-rallissa 28.-29. syyskuuta. Lajin moninkertainen suomenmestari Juha Salo lähtee kilpailuun vasta SM1-luokan kuudennelta sijalta. Peugeotiin normaalisti luottava karkkilalainen nähdään kilpailussa uuden ralliauton, Škoda Fabia R5:n, ohjaimissa.

Kestomestarinakin pidetty Juha Salo lähti kauteen 2018 kovin odotuksin. Valmistautuminen kauteen oli tehty kokemuksella ja kovalla työllä. Kartanlukijaksi miehelle istui Topi Luhtinen, joka on aiemmin totuttu näkemään muun muassa Veli-Pekka Karttusen kartanlukijana.

Kausi alkoi pettymyksellä, kun Salolle oli kauden avauksessa Rovaniemellä vasta yhdeksäs. Mikkelissä sijoitus parani jo kuudenneksi, mutta Joensuussa edessä oli keskeytys kisan alkuvaiheessa. Kesäkauden Salo avasi Kouvolassa ja Seinäjoelle viidensillä sijoilla. Edellisessä osakilpailussa Sastamalassa sijoitus oli seitsemäs. Sijoitukset ovat olleet menestymään tottuneelle Peugeot-kuljettajalle vaikea pala niellä.

- Tuloksellisesti ollaan oltu kaukana siitä, mitä on haettu tästä kaudesta. Kaikki ei kuitenkaan aina mene niin kuin on suunnitellut. Mukana on ollut omia säätövirheitä ja Joensuun keskeytyskin verotti pisteitä. Täytyy muistaa, että kilpailevat merkitkin ovat ottaneet askeleita eteenpäin. Siihen voi kuitenkin olla tyytyväinen, ettei itse ole tullut tehtyä isompia virheitä. Jotkut pätkät olen ajanut niin hyvin kuin olen osannut ja ne ovat tuntuneetkin hyvältä, mutta tulos on vain jäänyt puuttumaa, Salo pohtii kulunutta kauttaan Ralli SM -sarjassa.

Tuloslistoja katsomalla voi helposti nähdä, että menestyksen avaimet ovat käyneet Škoda Fabioiden oviin. Mestaruus- ja mitalitoiveiden mentyä Salollakin on nyt mahdollisuus päästä kiinni mestarikalustoon. Kilpailua Škodan ohjaimissa Salo odottaa innolla.

- Ihan ensiksi täytyy kiittää, että Peugeotilla löytyi ymmärrystä tähän kaluston vaihtoon. Myös se auttoi asiaa, että Korpiahon Erkka vuokrasi Peugeotimme samaan ralliin. Yhteistyökumppaneiden kanssa pohdimme mitalitoiveiden mentyä, että on aika kokeilla uutta. Nyt on tavoite päättää kausi mahdollisimman hyvään fiilikseen. Ajetaan kovaa ja mahdollisimman hyviä pätkäaikoja pitää tulla.

Kävi SM TeijoTalot-rallissa miten tahansa, menestyksen liekki tulevaisuuden suhteen palaa Salolla hurjana.

- Sastamalan jälkeen pari unetonta yötä kertoo, että jatkaa pitää. Haluan takaisin mestaruuskantaan ja sinne tasolle, minne mielestäni kuulun, päättää Salo.

Ralli SM -sarjan kuljettajat pääsevät Turun ja Salon perinteikkäille erikoiskokeille SM TeijoTalot-rallissa perjantaina 28.9. kello 18.30. Kuljettajilla on edessään perjantaina kolme ja lauantaina viisi erikoiskoetta. Reitille mittaa kertyy 340 kilometriä, josta erikoiskokeita on 107 kilometriä. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina 29.9. kello 16 alkaen.

Kuva:Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa