Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Leinonen ei mieti tulostavoitteita SM-finaalin alla - 'Pyritään hyvään suoritukseen'

27.09.2018 / Jari Hotti

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. Samalla päättyy myös Heikki Leinosen tulokaskausi rallin kotimaisessa arvosarjassa.

Heikki Leinonen on ajanut tänä vuonna tulokaskaudellaan rallin SM-sarjassa kaikissa kuudessa osakilpailussa kovatasoisessa SM3-luokassa kymmenen parhaan joukkoon. Tulokaskauden viimeinen haaste SM-rallien osalta on edessä tulevana viikonloppuna, kun kauden seitsemäs osakilpailu vie rallisirkuksen Turun ja Salon seudulle.

- Odottavainen, jännittynyt ja pirteä. Hyvin positiivinen.

Näin kuvaili Leinonen fiiliksiään pari päivää ennen viimeisen SM-rallin starttia. Edessä on kauden neljäs kaksipäiväinen kilpailu Rovaniemen, Mikkelin ja Seinäjoen SM-rallien jatkoksi. Perjantaina ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ja lauantaina ajetaan loput viisi erikoiskoetta.

- Haasteellinen kilpailu on edessä ja erityisesti perjantai on pitkä päivä, Leinonen pohti tulevaa viitaten perjantai-aamuna käynnistyvään nuotitusvaiheeseen, joka suoritetaan ennen illan erikoiskokeita.

- Turku on kyllä tuntemattomampi paikka minulle. Ei ole siellä päin tullut kilpailtua aiemmin, Kainuun suunnalta tiimeineen eteläiseen Suomeen saapuva Leinonen muisteli.

Eteläisemmässä Suomessa Leinonen ehti piipahtaa jo viime viikonloppuna, kun ohjelmassa oli tulevaan SM-ralliin valmistautuminen Jari-Pekka Rallin myötä. Alla oli uudemman korimallin Honda Civic Type-R omasta tallista, eli ei siis SM-sarjasta tuttua Peugeotia, mutta etuvetoinen kuitenkin, joka tarjosi kaluston puolesta samanlaisia piirteitä kuin "ranskalainen leijonakin". Tarkoituksena oli ajaa ennen kaikkea nuottitreeniä, mutta tästä kilpailusta muodostuikin sitten varsin lyhyt.

- Tuli hieman erilainen kokemus mitä lähdettiin hakemaan. Ensimmäiselle pätkälle ajettiin jaettu pohja-aika ja toisella mentiin sitten kerran nokan kautta ympäri ja pari kertaa katon kautta ympäri, Leinonen kertaa Heinolan tapahtumia.

Tulevan SM-finaalin kenraali ei siis kilometrejä juurikaan tarjonnut, mutta toisaalta tässä kohtaa voidaan kaivaa varastosta se vanha ja luotettava sanonta: huono kenraali kun lähes poikkeuksetta tietää sitä hyvää ensi-iltaa.

- Toivotaan ainakin, Leinonen naurahtaa.

- Käytiin vielä kuluvalla viikolla ajamassa useampaankin otteeseen, valoja kohdilleen ja muutenkin. Että ei pääse tulemaan sitä kauhua ajamiseen, eikä se äkkiseltään ainakaan siltä tuntunut.

Todella moni kuljettaja on tällä viikolla ennakkopuheissaan nostanut esiin sen, että tärkeintä on tulevana viikonloppuna saada hyvä lopetus SM-kauteen, tulostavoitteista on harva enää numeroilla puhunut.

- Samoilla linjoilla mennään meilläkin. Ei lähdetä suotta tulostavoitteilla keulimaan, vaan koitetaan parhaamme ja keskitytään tarkasti. Pyritään hyvään suoritukseen kaikin puolin, Leinonen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana Metsämäen raviradalta Turusta ja maaliin Salon Astrum Keskukseen saavutaan lauantaina iltapäivällä.

SM TeijoTalot Rallin aikataulu

Perjantai 28.9.


19.01 - EK1 Metsämäki (1,55 km)
19.39 - EK2 Saukonoja (14,70 km)
20.14 - EK3 Juntola (5,27 km)

Lauantai 29.9.

09.47 - EK4 Heinässuo 1 (24,81 km)
10.53 - EK5 Palainen (17,20 km)
13.36 - EK6 Pöylä (13,40 km)
14.30 - EK7 Heinässuo 2 (24,81 km)
15.41 - EK8 Hämeenkylä (5,05 km)

Kuva: Jari Nurminen / RPF

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa