Facebook Twitter Email Pinterest

Koski-Lammin veljekset samassa luokassa Turun SM-ralliin

27.09.2018 / Koski-Lammi Motorsport Tiedotus

Heikki Koski-Lammi joutui jättämään edellisen Rallin SM-sarjan osakilpailun Sastamalassa väliin Pohjanmaa rallin rajun ulosajon vuoksi, joka verotti kauden budjettia. Nyt Heikin alla on Suomen ensimmäinen kansallisella luokituksella valmistettu Citroen C2 R2 kori.

Nyt auto on iskussa, kun Salon ja Turun teille Koski-Lammi lähtee hakemaan luottoa ajamiseen. Testikilometrejäkin on kerennyt kertyä mukavasti testierikoiskokeilla ja nuottia on harjoiteltu lisää. Kartanlukijan paikalle Turussa astelee siilinjärveläinen kokenut Ari Koponen.

- Töitä on tämän kisaan eteen tehty paljon. Nuottia olen muokannut isolla kädellä. Toivotaan, että auto pelaa ja koitetaan olla ”pienistämättä vehkeitä”, pohtii kolmen kuukauden ajotauon jälkeen takaisin kilpapoluille starttaava Heikki Koski-Lammi.

Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Rallin Suomen Juniorimestaruuden varmistanut pikkuveli Juho Koski-Lammi on uuden haasteen edessä, kun auto ja luokka vaihtuvat. Juhon uutena kalustona on niin ikään samanlainen ranskatar kuin isoveljellään, Citroen C2 R2. Juholle nuottia lähtee tähän kilpailuun lukemaan myöskin kokenut Ari-Pekka Hautanen.

Juhon kilpaileminen oli vaakalaudalla viime viikonlopun testien jälkeen. – Ylimääräistä hommaa kilpailuun aiheutti moottoriongelmat ja haluankin välittää suuret kiitokset Pasi Poikkimäelle nopealla aikataululla onnistuneesta kannen kunnostuksesta. Hirveästi en ole autoa kerennyt testata, mutta tuntuma autoon on hyvä. Kilpailussa tavoitteena on uuteen autoon totuttelu ja nuotin kehittäminen ensi vuotta silmällä pitäen, kertoo Juho Koski-Lammi odotuksistaan.

Kuva: Jesse Eteläniemi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa