Facebook Twitter Email Pinterest

Männyllä vain voitettavaa kauden finaalirallissa

28.09.2018 / JiiVee Korpela

JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliautolla rallin SM-sarjan finaalikisassa Turun suunnalla nyt perjantaina ja lauantaina kurvailevalla Marko Männyllä on kisassa vain voitettavaa. Kartanlukijansa Joni Mäkelän kanssa SM1 -luokan neljäntenä kauden päätökseen lähtevällä miehistöllä on vielä mahdollisuus nousta mitalikantaan. 

Edellisessä SM-rallissa Sastamalassa Mänty ja Mäkelä joutuivat tyytymään kauden kehnoimpaan pistesaaliiseen. Sastamalan vastoinkäymiset on pyyhitty pois muistista ja JTR Racingin kaksikolla on selkeät ajatukset tulevan viikonlopun kahinoihin.

- Sitä on lähdettävä vetämään heti täysillä välittämättä mistään mitään. Sijoituksia ja pisteitä on turha ajatella kisan aikana. Se ainakin on varmaa, että tiukka kisa on tulossa, Mänty tietää.

- Auton kanssa on ollut paljon tekemistä edellisen rallin jälkeen. Tekniikan puolelta paljastui sellaisia ongelmia, jotka olivat hidastaneet vauhtia Sastamalassa. Siellä ralli meni lopullisesti pilalle hukkaportin letkun irrotessa viimeisellä pätkällä. 

Männyn kisaviikon ohjelma ei sujunut suunnitellusti. Alkuviikon sairastelu vei miehestä mehut ja kilot. Kisaa edeltävät testit siirtyivät torstaille eli aivan perjantaina käynnistyvän kisan kynnykselle.

- Nyt on kevyt olo lähteä kisoihin kun puntari näytti painon pudonneen 75 kiloon. Torstaille siirtyneissä testeissä en näe mitään ongelmaa. Se voi olla jopa hyväksi. Yleensä kisafiilis on paljolti sitä mitä viimeiset testit ovat olleet. Kun nyt saisin testien viimeiset vedot osumaan nappiin, niin siitä olisi hyvä täräyttää perjantain erikoiskokeille.

Kun Eerik Pietarinen on jo varmistanut SM1-luokan mestaruuden, niin ketä ovat ne kovimmat vastukset viikonlopun rallissa ja Männyn mitalin tavoittelussa.

- Se on kauden aikana nähty. Meitä Pietarisen haastajia on ollut iso liuta. Ei tuosta joukosta parane ketään nostaa muiden yli. Pitää vain keskittyä omaan ajoon ja tehdä kaikki niin hyvin kuin pystyy. Lauantaina se sitten tiedetään mihin oma vauhti on riittänyt. Toivottavasti vaikka voittoon saakka, Mänty pyöräyttää.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa